Byporten Syd på 14.459 kvm - bestående af tre sammenhængende kontortårne - er første etape af Byporten på grænsen mellem Aarhus og Tilst. Illustration: RBS Arkitekter

Køber 14.500 kvm kontorbyggeri i Aarhus

Industriens Pension har indgået en aftale om at købe det nye erhvervsbyggeri Byporten Syd, der er under opførelse i det vestlige Aarhus.

Det drejer sig om første etape på 14.459 kvm af Byporten, oplyser Industriens Pension, der ikke ønsker at afsløre købsprisen.

Sælger er den aarhusianske bygherre Dansk Erhvervsprojekt.

Byportens første etape består af tre sammenhængende kontortårne, der nu rejser sig på grænsen mellem Aarhus og Tilst ved hovedindfaldsvejen Viborgvej cirka 6 km fra midtbyen i Aarhus.

Kontorejendommen bliver en del af et erhvervsområde med transportforbindelser via motorvejsnettet, ringvejssystemerne og offentlig transport.

Appetit på mere i Aarhus
Ejendommene forventes bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld.

Foto: Industriens Pension

– Med Byporten får vi en moderne flerbrugerkontorejendom med en meget synlig beliggenhed på en af de store indfaldsveje til Aarhus. Byporten vil bidrage positivt til udviklingen af området, og vi forventer samtidig et godt og stabilt afkast fra investeringen. Vi har siden 2019 investeret mere end 2 milliarder kr. i Aarhus, og vi vil fortsat gerne udbygge vores tilstedeværelse i byen med bæredygtige kvalitetsbyggerier, siger ejendomschef Søren Tang Kristensen, Industriens Pension.

Kontortårnene bliver på i alt knap 15.000 kvm fordelt på 11 etager med kælder. Byporten Syd ventes færdigbygget i 2. halvår af 2022, hvorefter Industriens Pension overtager det nøglefærdige byggeri.

Hos sælger siger Poul Erik Rind, direktør i Dansk Erhvervsprojekt:

– Vi er stolte af første etape af Byporten, der er et flot og markant byggeri og kan være med til at løfte hele området. Vi er samtidig rigtig glade for samarbejdet med Industriens Pension, som vi i forvejen har et vellykket samarbejde med om andre kontorejendomme i Aarhus.

Industriens Pensions rådgivere i købet er Kromann Reumert og Niras.

 

Fakta: Byporten Syd i Aarhus

– Bygningsareal: 14.459 kvm, heraf 4.027 kvm kælder

– Forventes bæredygtighedscertificeret DGNB Guld

– Bygherre og sælger er Dansk Erhvervsprojekt A/S

– 11 etager, hvor der i stuen er reception, kantine og mødecenter

– 280 p-pladser, heraf 170 p-pladser i p-kælder

– Ejendommen forventes at stå færdig i 2. halvår af 2022

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs alle historier om Aarhus her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen