København. Foto: Shutterstock

Ny fremgang sender boliger, kontorer og detail helt til tops

Det er blevet endnu mere attraktivt at investere i både bolig-, kontor- og detailejendomme i løbet af det seneste kvartal, 2. kvartal 2021.

Det vurderer chefanalytiker Mark Maack Gibson i Realkredit Danmarks nye temperaturmåling af investerings- og erhvervsejendomme, hvor det Danske Bank-ejede realkreditinstitut med udgangspunkt i eget erhvervsvurderingssystem igen har zoomet ind på de tre segmenter.

Både ’bolig’, der dækker over boligudlejningsejendomme, ’kontor’ og ’retail’ bliver nu af chefanalytikeren kategoriseret som ’positiv’, hvilket er den højest mulige score, efter alle tre segmenter i 1. kvartal 2021 blev kategoriseret som ’svagt positiv’.

I 4. kvartal 2020 blev bolig-, kontor- og detailejendomme kategoriseret som ’svagt negativ’.

(Artiklen fortsætter under tabellen)

Temperaturmåling af investerings- og erhvervsejendomme i 2. kvartal 2021

Kilde og tabel: Realkredit Danmarks temperaturmåling på investerings- og erhvervsejendomme i 2. kvartal 2021

– De positive takter genfindes i dansk økonomi, som steg med robuste 2,2 procent k/k i 2. kvartal og dermed igen er over niveauet fra før Covid-19 samt i transaktionsvolumenen, som steg med imponerende 24,5 milliarder kr. i 2. kvartal.

– På segmentniveau understøttes kontorejendomme af en rekordhøj beskæftigelse, retail nyder godt af et markant hop i det fysiske salg fra butikkerne i forbindelse med genåbningen og det rødglødende marked for private ejerlejligheder smitter positivt af på udlejningsejendomme, skriver chefanalytiker Mark Maack Gibson i Realkredit Danmarks nye temperaturmåling af investerings- og erhvervsejendomme.

Læs om Realkredit Danmarks forrige temperaturmåling i:

Ny måling viser fremgang for både bolig, kontor og detail





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder