Tårnet i byggefeltet i Carls Tårn

Pihl skal opføre et af de sidste store byggerier i Carlsberg Byen

Det bliver Pihlkonsortiet, der i totalentreprise skal opføre det 80 m høje Carls Tårn og karréen Nebelong Hus og længehuset Olivia Hus.

Det oplyser udviklingsselskabet bag Carlsberg Byen, Carlsberg Byen P/S.

Byggeriet rummer 288 boliger, kontorer og butikslejemål fordelt på samlet cirka 31.400 kvm. Hertil kommer 210 parkeringspladser og 1.200 cykelpladser i kælderen. Opførelsen går i gang her i 2021 og forventes afsluttet i 2024.

Med byggeriet træder Carlsberg Byen, der i slutningen af 2021 står 80 procent færdig, nu ind i sidste fase i udviklingen af den gamle bryggerigrund. Det betyder med andre ord, at Pihlkonsortiet skal opføre et af de sidste store byggerier i Carlsberg Byen.

– Det er ikke bare det højeste tårn i vores historie, men også et kompliceret byggeri, da der er meget trænge byggepladsforhold. Det stiller krav til logistik og planlægning, hvilket er en spændende udfordring, som vi er klar til løse. Samtidig er det en ære at få lov til at medvirke til udviklingen af Københavns nye bydel og sætte vores aftryk på det historiske område, siger adm. direktør Halldór P. Ragnarsson, Pihl & Søn.

Pihlkonsortiet beståer af virksomhederne Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson.

Aktører med i projektet
Carls Tårn i den vestlige del af Carlsberg Byen i grænseområdet mellem Valby, Frederiksberg og Vesterbro i København får 24 etager.

– Det er ikke nemt at opføre et tårn, boligkarré og en længebygning på et så snævert og særligt område, hvorfor det var afgørende for os at samarbejde med en entreprenør med stor erfaring. Efter en konstruktiv indledende fase med Pihlkonsortiet, Moe som bygherrerådgiver samt relevante rådgivere fra Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Wingårdhs, Afry og 1:1 Landskab som samarbejdspartnere glæder vi os nu til at få et kvalitetsbyggeri på højt niveau, siger adm. direktør Jens Nyhus, Carlsberg Byen P/S.

Læs om selskabets resultater i 2020 og forventninger til 2021 i:

Overskuddet mere end halveret for Carlsberg Byen P/S

 

Fakta: Carlsberg Byen og udviklingsselskabet

– Udviklingsselskabet bag Carlsberg Byen, Carlsberg Byen P/S, er et selvstændigt selskab ejet af bryggeriet Carlsberg (25 procent) samt pensionsselskaberne PFA (30 procent), Topdanmark (22,5 procent) og Pensam (22,5 procent)

– Carlsberg Byen P/S udvikler til og med 2024 Carlsbergs historiske bryggerigrund til en bydel bestående af 50 procent boliger, 35 procent erhverv og 15 procent kultur m.v.

– Carlsberg Byen i grænseområdet mellem Valby, Frederiksberg og Vesterbro i København forventer Carlsberg Byen P/S fuldt udviklet i 2024, hvilket flugter med tids- og strategiplanen fra 2013

– Etape 2-projekterne står færdige i 2021/22, hvor mere end 80 procent af Carlsberg Byen derved er færdigbygget

– Etape 3, som udgør de sidste 20 procent, færdiggøres i 2021-24

Kilde: Carlsberg Byen P/S’ årsrapport 2020





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder