144 arkitekter står frem om sexisme – se eksempler

144 personer i arkitektbranchen har skrevet under på, at de har oplevet eller overværet sexistisk adfærd på arbejde eller studie.

Det skriver mediet Byrummonitor.

Dermed har Metoo-bølgen nu også officielt ramt den danske arkitektbranche.

– Arkitektbranchen adskiller sig ikke fra andre brancher i det, at mange har oplevet og til stadighed oplever grænseoverskridende, krænkende, sexistisk adfærd. Vi ønsker at synliggøre omfanget af og problemerne med sexistisk adfærd i arkitektbranchen, både på uddannelserne, på arbejdspladserne og inden for branchens organisationer og foreninger, skriver initiativgruppen til en underskriftindsamling.

– For at undgå, at den enkelte underskriver udsættes for individualisering og/eller kontekstualisering af problemstillingen, vil vi kun offentliggøre navnene, hvis vi har minimum 200 underskrifter, skriver initiativgruppen i sit brev, som kan læses i fuld længde her.

Foreløbige eksempler fra arkitektbranchen:

En blandt os…

… har oplevet, at en leder har sagt direkte, at man ikke kunne stole på kvindelige medarbejdere, fordi de bare tænkte på børn efter en vis alder.

… har til en julefrokost fået stukket en hånd i skridtet af en chef, der tidligere på aftenen detaljeret havde underholdt bordet med de seksuelle ting, han ville gøre ved hende.

… har oplevet, at en lærer holdt hende fast og kyssede hende på halsen til Arkitektskolens julefrokost. Hændelsen resulterede i, at hun tog grædende hjem og efterfølgende brugte mange kræfter på at undgå ham på studiet og være bange for at møde ham.

… har oplevet at en sexismesag på arbejdspladsen blev fejet af med, at vi ikke skulle være så kønsforskrækkede.

… har oplevet, at fagforeningen ikke ville gå videre med hendes sexismesag i retten, da det ’ikke kunne betale sig økonomisk’, selvom hun nok ville vinde sagen.

… har oplevet at en chef fortalte kunden, at han havde taget hende med til mødet, så de havde ’noget pænt at kigge på’.

… har fået at vide af en lærer på Arkitektskolen, at den danske arkitektur tradition er tabt, da der er alt for mange kvinder i arkitektfaget nu til dags, og at kvinder er dårlige arkitekter.

Kilde: Initiativgruppen





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder