Vestjyske erhvervsmæglere har svært ved at skaffe lagerlokaler

Otte kommuner i Vestjylland havde – uanfægtet Covid-19 – i 3. kvartal det laveste antal udbudte lagerhaller, logistikejendomme og fabrikshaller siden 2007, fremgår det af tal fra Ejendomstorvet.dk.

– Vores seneste tal viser et udbud på kun 1,3 procent af de samlede lager- og produktionslokaler i Vestjylland. Det er både det laveste i landsdelen i 13 år og det laveste blandt de ni landsdele, vi løbende følger. Udbuddet i Vestjylland toppede under finanskrisen med 5,2 procent i begyndelsen af 2012, men siden er der kommet liv og aktivitet i masser af bygninger, siger analytiker Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk.

På landsplan er der lige nu udbudt 1.432 lager- og produktionslokaler til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. Af dem ligger lige præcis 100 i Vestjylland, flest i Herning med 21, Viborg med 20, Ringkøbing med 19 og Ikast-Brande med 17. I Skive Kommune er der 10 udbudte lokaler og i Holstebro 8, mens der i Lemvig og Struer blot er 3 henholdsvis 2 udbudte lokaler at vælge imellem.

Vestjylland har knap 13 procent af landets samlede kvm lagerlokaler og fabrikshaller. Det seneste år har tomgangen på landsplan ligget nogenlunde konstant på 1,9 procent, mens andelen af udbudte lokaler i Vestjylland er faldet fra 1,5-1,6 procent til 1,3 procent.

– Der er mangel på lokaler til både lager og produktion, men efterspørgslen er særlig stor på lagerkapacitet, mens det er en noget større beslutning at flytte sin produktion. Coronakrisen har ikke bremset efterspørgslen, tværtimod har nogle virksomheder opbygget ekstra lagre af færdigvarer og har brug for mere plads. De fleste brancher blev kun kortvarigt berørt, for eksempel tekstilindustrien, som døjede med lukkede butikker og forsyningsproblemer, men nu har normalt salg igen, siger partner Pauli Bach, Nordicals på Dalgas Plads i Herning.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder