Direktør Brian Tretow-Loof, Newsec Advisory i Danmark. Foto: Newsec

Lagerlokaler går fri af coronakrisen – hårdt brug for moderne kvm

I modsætning til butikslejemål er der trods Covid-19 ikke kommet flere ’til leje’-skilte i landets erhvervsområder, viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

– Ved indgangen til 3. kvartal så vi stigende udbud af butikslokaler, men for industrilokaler – lagerbygninger, logistikejendomme og fabrikshaller – er udbuddet stort set uændret. Udbuddet har gennem et helt år ligget konstant på 1,9 procent af de samlede arealer. Desuden er den gennemsnitlige lejepris per kvm for lokaler udbudt på Ejendomstorvet.dk cirka 3 procent højere end for et år siden, siger analytiker Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk.

På landsplan er godt 9.500 lokaler og erhvervsejendomme lige nu udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk, heraf 1.420 lagerlokaler, logistikejendomme og produktionshaller.

Efterlyser moderne lager- og distributionsejendomme
Nethandlen har oplevet et boost under coronakrisen, hvilket Brian Tretow-Loof, direktør med ansvar for salg og udlejning i Newsec Advisory, fremhæver:

– Tomgangen kan næsten ikke blive lavere, end den har været det sidste år, og det begrænser virksomheder med brug for mere plads. Netvirksomheder har under coronakrisen fået mere vind i sejlene, men generelt tør de ikke binde sig med lejekontrakter ud over et par år – og udlejerne vil gerne have lange lejeaftaler.

– Det betyder, at nogle vækstvirksomheder slækker på deres krav og lejer sig ind i måske lidt slidte lokaler med sekundær beliggenhed. Så derfor er nogle af de ældre lokaler blevet lejet ud på det seneste, men vi har brug for flere moderne lager- og distributionsejendomme, siger Brian Tretow-Loof.

Andelen af udbudte lager- og produktionslokaler er i øjeblikket lavest i Vestjylland med 1,3 procent, Nordjylland med 1,4 procent samt Vest- og Sydsjælland med 1,5 procent.

Danmark har i alt 104,2 millioner kvm lager- og produktionslokaler, flest i Sydjylland med 19,8 millioner kvm og Østjylland med 16,5 millioner kvm. Udbuddet har det seneste år ligget på knap 2 millioner kvm.

Læs mange flere nyheder om logistikejendomme her

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder