Bestyrelsesformand, medejer og stifter Poul Erik Bech, EDC Poul Erik Bech-koncernen. Foto: EDC Poul Erik Bech

– Heftig konkurrence mellem danske og internationale investorer

Det offentlige nordiske ejendomsmarked var på dagsordenen, da EDC Erhverv Poul Erik Bech sammen med Jones Lang Lasalle (JLL) og Københavns Kommune 1. oktober havde inviteret til offentliggørelse af den nyeste rapport ’JLL Nordic Outlook’ med fokus på investeringer i offentlige institutioner i Norden.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har bidraget med den danske del af markedet, hvorfor et fælles webinar blev holdt i København. Oprindeligt var planen at holde en fysisk konference, men Covid-19 gør det svært i øjeblikket. Netop Covid 19-situationen forholder stifter, medejer og bestyrelsesformand Poul Erik Bech, EDC Poul Erik Bech-koncernen, sig til:

– Det sidste halve år har der været talt meget om krise, og der er draget paralleller til den forrige større krise – finanskrisen. Det er vigtigt for mig at slå fast, at en sådan sammenligning ingen mening giver. Vi har ikke en krise på ejendomsmarkedet. Tværtimod. Der er på såvel privat- som erhvervsmarkedet en betydelig efterspørgsel, der gennemføres mange transaktioner, der er gang i udviklingen af projekter og der er rigelig med kapital. Faktisk er der så stor en kapital til rådighed, at der er en heftig konkurrence mellem danske og internationale investorer.

– Den helt store opgave for os som erhvervsmæglere er således at være i stand til at skaffe tilstrækkeligt med investeringsobjekter og projekter. En stor del af efterspørgslen er rettet mod investering i boligejendomme, for det betragtes af hovedparten som sikker havn, siger Poul Erik Bech.

I 2019 faldt EDC Erhverv Poul Erik Bechs omsætning med 10 procent til 172 millioner kr., mens resultatet før skat blev mere end halveret til 17,2 millioner kr. fra 37,5 millioner kr. i 2018.

Læs mere i Markant fald i top- og bundlinjen i EDC Erhverv Poul Erik Bech

Læs også Fusioner og konsolideringer skal være med til at vende nedgang i EDC Erhverv

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder