Adm. direktør Karen Mosbech, Freja Ejendomme. Foto: Freja Ejendomme/presse

Karen Mosbech stopper som direktør for Freja Ejendomme: Ikke uden vemod

Karen Mosbech har meddelt Freja Ejendommes bestyrelse, at hun ønsker at fratræde sin stilling som adm. direktør. Det sker efter planen 30. juni 2021, men allerede nu går rekrutteringsprocessen med at finde Karen Mosbechs efterfølger i gang.

Karen Mosbech, der er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole, kom til Freja Ejendomme i 2009 for at tiltræde som adm. direktør.

Før skiftet til statens ejendomsselskab var hun som direktør i fem år primus motor i opbygningen af Københavns Ejendomme, der administrerer en af landets største ejendomsporteføljer. I perioden 1997-2004 var hun planlægningschef i Slots- og Ejendomsstyrelsen.

– Det er naturligvis efter grundige overvejelser og ikke uden vemod, at jeg har besluttet at fratræde stillingen som adm. direktør i Freja. Jeg kommer til at savne Freja meget, både opgaverne og menneskene, men det er det rigtige tidspunkt for mig at stoppe.

– Jeg har nu i mange år haft ledende stillinger i ejendomsbranchen, hvor jobbet har fyldt rigtig meget hver dag. Nu vil jeg gerne prøve at have mere tid til mig selv med en mere fleksibel hverdag. Næste år har jeg stået i spidsen for Freja i 12 år, og det har været et privilegium, og jeg har altid sagt, at det er branchens mest spændende stilling. Men timingen føles rigtig, og Freja står i dag rigtig stærkt med en klar strategi for fremtiden og en yderst kompetent ledelse, medarbejderstab og bestyrelse. Med min udmelding har bestyrelsen nu god tid til i ro og mag at finde min efterfølger, siger Karen Mosbech i en meddelelse.

Formand takker for indsats
Bestyrelsesformand Hans J. Carstensen, Freja Ejendomme, takker Karen Mosbech for indsatsen.

– Resultaterne taler deres eget tydelige sprog, og det bliver nogle store sko hendes efterfølger skal udfylde. Jeg er meget ked af at se hende forlade Freja, men har omvendt også stor respekt for hendes beslutning. Jeg ønsker hende alt det bedste fremover. Vi går nu i gang med at rekruttere Karens efterfølger, og Karen fortsætter heldigvis som adm. direktør i den mellemliggende periode, siger bestyrelsesformanden.

Den kommende adm. direktør kommer til at arbejde med markante udviklingsprojekter som Jernbanebyen, Vridsløselille og Jonstruplejren.

Karen Mosbech fortsætter som adm. direktør i Freja Ejendomme indtil 30. juni 2021.

Freja Ejendomme er statens ejendomsselskab, der erhverver ejendomme fra staten og regionerne ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance.

Blandt de mest magtfulde i branchen
Karen Mosbech indtog i foråret en plads som nummer 39 i forbindelse med Estate Medias Magthaverne-liste over de mest indflydelsesrige personer i den danske ejendomsbranche. Dermed blev hun blot overgået af tre kvinder, som indtog pladser som henholdsvis nummer 7, 25 og 35.

Se hele listen Her er ejendomsbranchens mest magtfulde

Læs også Freja Ejendomme får ny formand: Vi har aldrig stået stærkere

Læs også Freja skal fremover give overskud på 500 millioner kr.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder