Bestyrelsesformand Hans J. Carstensen, Freja Ejendomme. Foto: Kontraframe

Freja Ejendomme får ny formand: Vi har aldrig stået stærkere

Freja Ejendomme, som er statens uafhængige ejendomsselskab, der køber ejendomme fra staten og flere regioner ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance, har fået ny bestyrelsesformand. Freja fik for nylig nye høje og stabile indtjeningskrav, og det skal den nye bestyrelsesformand nu sikre sammen med adm. direktør Karen Mosbech, der har siddet på posten i over 11 år.

Hans J. Carstensen, som har været næstformand siden 2014, bliver ny formand og han efterfølger selskabets formand siden 2010, Søren Johansen, der er trådt ud af bestyrelsen.

Hans J. Carstensen er koncerndirektør i Egmont og har derudover flere andre bestyrelsesposter.

– Jeg glæder mig utrolig meget til at fortsætte det spændende arbejde i Freja Ejendommes bestyrelse – nu blot som formand. Freja står i dag stærkere end nogensinde, og jeg ser frem til at bidrage til at fortsætte den gode udvikling, siger Hans J. Carstensen.

Søren Johansen. Foto: Kontraframe

Farvel til Søren Johansen
Hans J. Carstensen følger efter Søren Johansen, som blev bestyrelsesformand i 2010, men indtrådte i Freja Ejendommes bestyrelse allerede i 2007, da han var Managing Partner i advokatselskabet Kromann Reumert. Han er i dag adm. direktør i Altor Equity Partners og bestrider derudover en lang række bestyrelsesposter, herunder flere som formand. Tidligere i år meddelte han, at han ønskede at træde ud af Frejas bestyrelse.

– Det har været et privilegium at stå i spidsen for Freja Ejendommes bestyrelse, og det er naturligvis vemodigt at skulle sige farvel. Men Freja Ejendomme står i dag rigtig stærkt med en bestyrelse og direktion med et højt fagligt niveau, så timingen er helt rigtig nu, siger Søren Johansen.

Adm. direktør Karen Mosbech, Freja Ejendomme, har efterhånden spillet op af flere bestyrelsesformænd og -medlemmer og siger om udskiftningen på formandsposten:

– I dag er præget af blandede følelser for både mig og resten af ledelsen. Vi er kede af at sige farvel til Søren Johansen, som har været en yderst respekteret formand med en tårnhøj faglighed og integritet. Men jeg er samtidig utrolig glad for, at Hans J. Carstensen har sagt ja til at påtage sig opgaven som formand for bestyrelsen. Hans kender Freja rigtig godt efter seks år som næstformand, og jeg ser frem til at fortsætte vores gode og tætte samarbejde.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder