Borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen, Det Konservative Folkeparti. Foto: Frederiksberg Kommune
Borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen, Det Konservative Folkeparti. Foto: Frederiksberg Kommune

Borgmester støtter ikke op om lokalplan for Værnedamsvej

De Konservative på Frederiksberg har med sit flertal bestående af Venstre og Liberal Alliance indtil videre støttet projektudviklerne Squaremeters forslag til et nyt byområde, der hvor Den Franske skole ligger i dag mellem Værnedamsvej og Frederiksberg Allé.

Efter af den amerikanske investor Angelo Gordon købte grunden blev der udviklet et forslag, om blev stemt ned af byrådet. Det nye forslag er blevet kritiseret af oppositionspolitikere og beboere, men så stadig ud til at blive stemt igennem byrådet.

Borgmester Simon Aggesen har indtil nu været inhabil i sagen, da han har været nabo til det kommende projekt, men nu er han flyttet og kan fortælle om sine tanker om projektet.

– Der er kommet et lokalplanforslag ud, der lægger op til flere kvadratmeter et sted i vores by, som i forvejen er meget, meget tæt. Jeg er skeptisk over, at der skal bygges flere kvadratmeter her, og jeg synes ikke, at den rette balance er fundet endnu. Jeg synes, at der skal ske en tilpasning, siger han til Berlingske.

Hvad denne tilpasning skal være, er han dog ikke klar til at komme med et bud på.

– Balancen skal vi finde sammen med naboerne, og det er det, vi skal bruge denne høringsperiode til, siger han til avisen.

Partner i Squaremeter Morten Wismann forklarede for nyligt, hvad alternativet til Squaremeters planer er. Angelo Gordon købte nemlig grunden i et betinget salg, som forudsætter en lokalplansændring af området.

– Vi kan altså ikke bevare status quo. Hvis der ikke kommer boliger, kan en anden investor købe stedet og indrette butikker, kontorer og øvrigt erhverv. Det giver lokalplanen lov til i dag. Vi vil noget andet for Værnedamsvej. Derfor har vi sammen med stadsarkitekten udviklet en detaljeret plan for, hvordan området ændres fra lukket skolegård til en grøn og levende åre, som hele kvarteret kan få del i, skrev Morten Wismann i Frederiksberg Liv.

Høringsfristen er 9. september.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder