København. Foto: Martin Heiberg

Udbudsprisen på ejerlejligheder er steget under coronakrisen

Ejerlejligheder på privatmarkedet bliver i dag udbudt til en pris, der er 3 procent højere end i januar, viser en opgørelse fra Boligsiden.

Det er sket i en periode med coronapandemi og en historisk nedlukning af Danmark. Til sammenligning steg udbudspriserne med 0,2 procent i samme periode sidste år.

– I 1. halvår af 2019 var der store fald i salget af ejerlejligheder som følge af de lånestramninger, der blev indført året før. Det var så at sige en forventet udfordring, der satte sig i både ejendomsmæglernes og sælgernes forventninger til prisen. Derfor blev udbudsprisen sat derefter, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden, til Boligsidens hjemmeside.

Coronakrisen kom ud af det blå, efter det i starten af 2020 gik forrygende med lejlighedssalget, der førte til stigende priser.

– Sælgerne har altså ikke haft tid til at justere forventningerne. For der var ingen fortilfælde, der kunne give dem og ejendomsmæglerne en chance for at forudse, hvad der ville ske på ejerlejlighedsmarkedet, siger Birgit Daetz til Boligsiden.

Det er særligt udbudsprisen på lejligheder på over 95 kvm, der er steget i 1. halvår. Det skyldes blandt andet stor efterspørgsel.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder