Foto: Erik Børseth, Synlig design og NTNU

C.F. Møller og Rambøll vinder opgave i projekt til over 6 milliarder kr.

C.F. Møller Architects og Rambøll har sammen vundet opgaven med at udvikle en ny campus i Trondheim, hvor Norges tekniske og naturvidenskabelige universitet (NTNU) skal samles på ét sted.

Frem mod 2029 skal NTNU’s fagmiljøer spredt i Trondheim samles i én bynærcampus i området omkring Gløshaugen.

Udviklingen af Campus NTNU fordeler sig over to faser, og et konsortium bestående af C.F. Møller Architects og Rambøll Norge vinder første fase af udviklingen, som omfatter programmerings- og projekteringsydelser samt option på dele af fase to, som omhandler detailprojektering af optil 70.000 kvm byggeri.

– Vores ambition er at omsætte Statsbygg og NTNU’s skitserede samlingsplan til en arkitektur, der understøtter livlige studie- og tværfaglige innovative forskningsmiljøer med en udadvendt agenda med det klare mål at NTNU bliver en levende og fremtidssikret universitetshub i dialog med Trondheim og i stand til at positionere NTNU yderligere internationalt som et af Nordens fremmeste tekniske og naturvidenskabelige universiteter, siger partner og arkitekt Mads Mandrup Hansen, C.F. Møller Architects.

NTNU Campus-projektet finansieres af staten i Norge som et statsligt byggeprojekt. Projektet er det største i NTNU’s samlede projektportefølje for campusudvikling.

Statsbygg har ansvaret for at bygge op til 92.000 kvm og ombygge op til 45.000 kvm universitetsbyggeri for at gøre det muligt at samle NTNU i Trondheim i løbet af de næste 10 år. Det samlede projekt har et budget på 9 milliarder norske kr., svarende til omkring 6,2 milliarder danske kr.

Arbejdet forventes at begynde i august 2020, oplyser C.F. Møller Architects og Rambøll.

Projektteringsgruppen består af C.F. Møller Architects og Rambøll Norge (arkitekter og rådgivere) og følgende underrådgivere:

  • Fabel Arkitekter (NO)
  • Oslo Works (NO)
  • Mtre (DK)
  • Rolvung & Brøndsted Arkitekter (DK)
  • Aas-Jacobsen (NO)

Fakta: NTNU

* NTNU, som er Norges tekniske og naturvidenskabelige universitet, er et internationalt orienteret universitet med hovedsæde i Trondheim og campusser i Gjøvik og Ålesund

* NTNU har en teknisk-naturvidenskabelig hovedprofil, en række professionsuddannelser og en stor faglig bredde, der også inkluderer humaniora, samfundsvidenskab, økonomi, medicin, sundhedsvidenskab, arkitektur, iværksætteri, kunstfag og kunstnerisk virksomhed

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder