Adm. direktør Peter Uldall Borch, HD Ejendomme. Foto: HD Ejendomme

HD Ejendomme lander overskud på over en kvart milliard kr. – og har store forventninger

HD Ejendomme i Odense kommer ud af 2019 med en mindre omsætningsnedgang til 288 millioner kr. fra 302 millioner kr. i 2018, mens resultatet før skat omvendt stiger til 260 millioner kr. fra 238 millioner kr.

Driftsresultatet landede samtidig på 308 millioner kr. mod 310 millioner kr. året før.

Både resultatet og driftsoverskuddet bliver af ledelsen betegnet som ’tilfredsstillende’.

– Jeg er meget tilfreds med årets resultat, der igen er forbedret på mange vigtige nøgletal. Vi tjener samtidig mere på mindre og har realiseret den laveste tomgang på erhverv i selskabets historie. Tomgangen på boliger er også fortsat meget lav.

– Vores resultater skal især tilskrives en generel optimering af virksomheden, gode frasalg samt et stort bidrag fra vores erfarne og kompetente medarbejdere, siger adm. direktør Peter Uldall Borch, HD Ejendomme.

Stærke resultater
Samlet har selskabet de seneste tre år opnået et driftsoverskud på 1.060 millioner kr. og et overskud før skat på over 875 millioner kr.

HD Ejendomme, der er ejet af den svenske ejendomsfond Niam, ejer og administrerer cirka 5.500 lejeboliger og 350 erhvervslejemål fordelt over hele Danmark. Selskabet har i 2018 og 2019 solgt flere ikke-strategiske og mindre rentable ejendomme.

Der er i 2019 realiseret en yderligere driftsmæssig vækst på 4 millioner kr. eksklusive dagsværdiregulering på ejendomsporteføljen – i forhold til 2018.

Peter Uldall Borch fremhæver, at ’et stærkt og tiltagende samarbejde’ med HD Ejendommes ejer, Niam Nordic VI, og andre fonde i Niams regi, hvor HD Ejendomme varetager drift, udlejning og administration af en stor del af koncernens mange ejendomme fordelt rundt i Danmark, samt koncernens mange selskaber, i stigende grad bidrager til omsætningen.

Bestyrelsesformand i HD Ejendomme og landechef for Niam i Danmark, Michael Berthelsen, supplerer:

– Vi er på koncernniveau, det seneste år, vokset med over 1.000 lejeboliger i danske vækstbyer uden for København. Således at vi nu om kort tid har over 6.000 boliger og 350 erhvervslejemål under administration i HD Ejendomme. Vi har med HD Ejendomme opbygget en stærk platform for investeringer i provinsen.

Forventninger
Om forventningerne til 2020 siger Peter Uldall Borch:

– Det er i den nuværende situation med Covid-19 vanskeligt at udtale sig om 2020. Det forventes dog, at selskabet vil blive påvirket i meget lille grad, da hovedparten af vores indtægter kommer fra boliglejemål.

– Vi forventer, at de seneste års positive udvikling i stor grad fortsætter – dog med mindre stigninger end tidligere. Vi styrker virksomheden yderligere ved løbende optimering af ejendomsporteføljen gennem frasalg af ikke-strategiske ejendomme. Nye byggerier i blandt andet Odense og Ringsted vil også påvirke resultatet positivt i fremtiden, siger direktøren for HD Ejendomme.

Opkøb af nye ejendomme sker typisk i søsterselskaber. Det har nu bragt den samlede balance, der administreres fra Odense, op i underkanten af 11 milliarder kr. Heraf udgør selskabets ejendomme cirka 4,2 milliarder kr.

HD Ejendomme A/S havde per 31. december 2019 en balance på 4.245 millioner kr. mod 4.458 millioner kr. året før, mens egenkapitalen var på 1.258 millioner kr. mod 1.150 millioner kr. ultimo 2018 – svarende til en ny soliditetsgrad på 29,6 procent.

Fakta: HD Ejendomme A/S

– HD Ejendomme ejer og administrerer cirka 5.500 lejeboliger og 350 erhvervslejemål fordelt over hele Danmark.

– HD Ejendomme beskæftiger i alt 83 medarbejdere, og de landsdækkende aktiviteter styres fra hovedkontoret i Odense. Virksomheden er et full-service-ejendomsselskab, der håndterer alle aspekter af ejendomsadministration og –drift for en stor del af den svenske koncern Niams mange selskaber

– Hovedparten af boligerne er nybyggede eller nyere rækkehuse, villaer og lejligheder, placeret i udkanten af større byer eller i udvalgte mindre byer

– Porteføljen af erhvervsejendomme omfatter både større domicil-, lager- og logistikejendomme med god trafikal beliggenhed, men også mindre lejemål til brug for lokale kontorer og detailhandel

– HD Ejendomme er et 100 procent ejet datterselskab af Niam Nordic VI med hovedkontor i Stockholm

Seneste årsregnskaber – HD Ejendomme

Kilde og tabel: HD Ejendomme A/S’ årsrapport 2019




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder