Estate Media –

Nyheder – Danmark

HD Ejendomme: Fra turnaround til vækst

Niam købte i 2016 HD Ejendomme, som dengang ikke var en velsmurt boligudlejningsvirksomhed. Efter et positivt 2017 og 2018 vil ejeren have tusindvis af nye lejemål under administration i HD Ejendomme.

Martin Burlund

torsdag 6. juni 2019 9:37

De seneste års stærke resultater har bidraget til at konsolidere HD Ejendomme, der i dag fremstår stærkere end for tre år siden og rustet til yderligere investeringer og vækst i provinsen de kommende år.

– Vi forventer at de seneste års positive resultater fortsætter i 2019 med yderligere forbedrede nøgletal. Vi forventer at styrke virksomheden yderligere ved optimering af ejendomsporteføljen gennem fortsat frasalg af ikke strategiske ejendomme. Samtidig har vi nybyggerier i bl.a. Nyborg, som vil påvirke resultatet positivt fra 2020, siger Peter Uldall Borch, adm. direktør for HD Ejendomme.

Niam forventer på koncernniveau at vokse med over 3.200 lejeboliger i danske vækstbyer uden for København og vil i fremtiden nå i underkanten af 6.000 boliger og 325 erhvervslejemål under administration i HD Ejendomme.

– Det sikrer en ekstra indtjening i HD Ejendomme, hvor vi i koncernen har indgået administrationsaftaler på markedsvilkår og samtidig har vi sikret den bedste administration, som kan købes for penge, for Niam’s ejendomme, siger landechef hos Niam, Michael Berthelsen.

Årsregnskabet for 2018 viser at HD Ejendomme fortsætter den positive udvikling med endnu et stort millionoverskud. Årets resultat viser et overskud på 238 millioner kr. før skat, hvilket samlet bringer de seneste 2 års overskud over 615 millioner kr.

Virksomhedens bruttofortjeneste stiger til 240 millioner kr. i 2018 fra 217 millioner kr. i 2017. Årsagen hertil er blandt andet at selskabet, i højere grad end tidligere, administrer koncernforbundne ejendomme, hvilket isoleret set øger virksomhedens samlede omsætning og bidrager til bruttofortjenesten.

Det dækker samtidig over, at der er frasolgt flere ikke strategiske ejendomme, hvorfor antallet af mindre rentable ejendomme i HD Ejendomme er faldet.

Egenkapitalen udgør nu over 1,1 milliard kr., og HD Ejendomme har dermed en solvens på 29 procent.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi igen i år leverer et stærkt årsregnskab. Resultatet styrker og konsoliderer vores position på markedet. Samtidig er det meget tilfredsstillende, at vi har en markant vækst i primær drift samt stærke økonomiske
nøgletal. Dette kan især tilskrives en generel optimering af virksomheden samt et stort bidrag fra vores erfarne og kompetente medarbejdere, og endeligt et stærkt samarbejde med vores ejer, Niam, siger Peter Uldall Borch, adm. direktør for HD Ejendomme.

Læs også Direktør for HD Ejendomme om overskud på 376 millioner kr.: Jeg er stolt over gennemført turnaround

Læs også Niam køber 39.000 kvm ejendomsportefølje af Birch Ejendomme

Læs også Niam køber odenseanske HD Ejendomme med portefølje på 4,2 milliarder kr.

Kommentarer

Seneste nyt

Fusioner og konsolideringer skal være med til at vende nedgang i EDC Erhverv

Pluss, Erhvervsmæglere / lørdag 30. maj 2020

Ugen i Ejendom: Fremgang og store handler

Ugen i ejendom / lørdag 30. maj 2020

Kontorejendom i København K skifter ejer i handel til 181 millioner kr.

Pluss, Investering, København, Transaktioner / fredag 29. maj 2020

Markant fald i top- og bundlinjen i EDC Erhverv Poul Erik Bech

Pluss, Regnskab og resultater, Erhvervsmæglere / fredag 29. maj 2020

Danmarks største entreprenør forventer at øge omsætningen en spids

Regnskab og resultater, Entreprenører / fredag 29. maj 2020

Nordisk investor køber 160 boliger og erhverv i Tingbjerg af Innovater

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 29. maj 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 11. juni kl. 10:00

WEBINAR: Hotelmarkedet efter Corona

- med Christian Kielgast, Peter Haaber og Kamilla Sevel

Onsdag den 17. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Trekantområdet

- investeringer i Vejle, Kolding og Fredericia

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland