Magthaverne: Her er juryen til Magthaverne 2020

Hvem er det egentlig, der ses som magthaverne i den danske ejendomsbranche? Hvem er det, der har indflydelse på, hvordan branchen udvikler sig, og hvem er det, der tager de beslutninger, der sætter branchens retning?

Det har vi på Estate Media sat os for, at vi vil prøve at undersøge. Vi har igennem måneder drøftet den bedste måde at  synliggøre, hvem der i branchen anses som dem, der i sidste ende har mest at skulle sige i branchen.

Vi har skelet til andre magtanalyser i både Danmark og de øvrige nordiske lande, og vi har sammensat en metode, som vi anså som både uvildig og retfærdig.

På Estate Media har vi udvalgt 7 beslutningstagere fra den danske ejendomsbranche ud fra en række kriterier om bredde og sammensætning. Vi har forsøgt at sammensætte en jury af profiler, der generelt må forventes at have en bred berøringsflade med branchen. Samtidig har vi forsøgt at sikre følgende var inkluderet: Private og offentlige beslutningstagere, ansatte og ejerledere, beslutningstagere med international erfaring og perspektivering, profiler i spidsen for landsdækkende organisationer eller foreninger for at sikre geografisk udbredelse, en nogenlunde lige fordeling af kvinder og mænd samt ikke mindst en segmentmæssig variation og repræsentation af forskellige brancher i branchen.

De 7 profiler repræsenterer således investorer, asset management, administration, entreprenører, arkitekter, advokater og byudvikling/projektudvikling. Desuden har flere af dem en bred erfaring fra branchen eller er involveret i organisationer, foreninger, netværk eller lignende. De 7 profiler fik først kendskab til hinandens identitet samtidig med, at listen blev offentliggjort mandag den 27. april. De har altså ikke vidst, hvem hinanden var og har ikke kunnet nominere hinanden af den grund. 6 ud af de 7 er endt med at være en del af den endelige liste.

– Vi har især prioriteret fordelingen af mænd/kvinder, af landsdækkende foreninger for at komme så bredt ud som muligt geografisk foruden international erfaring. Alt sammen for at skabe så bred og dyb en indsigt i branchen som muligt og dermed få stillet så mange i forslag som muligt. Vi er allerede begyndt at modtage reaktioner på listen, og det glæder os meget, hvis vi kan være afsender på en debat, der styrker branchens bevidsthed om sig selv, og hvem der ses som at have indflydelse på dens udvikling. Det er det overordnede formål med projektet, siger chefredaktør Kamilla Sevel.

Jurymedlemmerne er:

Anne Skovbro, By & Havn, adm. direktør

Henrik Dahl Jeppesen, Deas, adm. direktør og formand for EjendomDanmark

Henrik Groos, Accura, advokat, partner og initiativtager til et af branchens største cykelnetværk

Lene Espersen, Danske Ark, direktør, tidligere minister

Rikke Lykke, Patrizia, European Head of Asset Management

Torben Modvig, Casa, CEO

Tonny Nielsen, Fokus Asset Management, partner og stifter

Du kan se hele listen på de 50 mest magtfulde på www.estatemedia.dk/magthaverne

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder