Mia Scheel, Zeso Architects.
Arkitekt og partner Mia Scheel, Zeso Architects

Mia Scheel bliver del af bestyrelsen i Visit Greenland

Mia Scheel, arkitekt og partner i tegnestuen Zeso Architects, er i indtrådt i bestyrelsen i Visit Greenland.

Mia Scheel skal videreudvikle og implementere en strategi for turisme i Grønland, så Grønland er godt forberedt, når de nye lufthavne står klar i 2023. Turistbranchen er også i krise i Grønland p.t., og det skal bestyrelsen arbejde med at forbedre fremadrettet.

Mia Scheel er partner og leder af segmentet “Commercial” i Zeso og arbejder med Business Development i ind- og udland. Hun har en stærk analytisk tilgang og viden om udvikling af erhvervsejendomme fra nybyggeri og transformation til optimering af arealer og indretning. Hendes kunder er Asset Managers, kapitalforvaltere, institutionelle – og private investorer, internationale virksomheder samt udviklere.

I maj 2018 vandt danske Cowi og Zeso Architects sammen med den grønlandske underrådgiver Masanti udbuddet om at  rådgive om, udforme og tegne tre nye lufthavne i henholdsvis Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.

Mia Scheel er 38 år og har flere poster i Advisory Boards, som blandt andet tæller OL Gulve, Kvann Kompagniet og Cornfield Press. Fælles for posterne er, at hun arbejder med strategi, eksekvering samt digitalisering og branding. Mia Scheel blev nomineret til Årets Forbillede af Estate Media i 2018 grundet hendes tilgang til forening af fag og faglighed.

Målet med den nye bestyrelse er i endnu højere grad at arbejde for, at turismen er med til at bidrage til en bæredygtig og positiv udvikling af samfundet gennem økonomisk vækst, beskæftigelse og flere oplevelsesmuligheder, der kommer turister og lokalbefolkning til gode. Bæredygtighed, som Mia Scheel har beskæftiget sig indgående med i Zesos projekter, skal være et gennemgående tema i hele Visit Greenlands strategi, og der arbejdes med indsatser i forhold til udvalgte verdensmål. Visit Greenland har en ambition om at antal udenlandske overnatninger skal vokse med 5 procent årligt indtil 2023.

– Der er behov for flere yngre kvindelige bestyrelsesmedlemmer blandt andet i byggebranchen. Arkitekter kan bidrage positivt i bestyrelseslokalerne, fordi vi er skolet i at tænke i helheder samt at finde måder til at udfordre traditioner og forretningsmodeller, siger Mia Scheel.

Mia Scheel har efteruddannet sig på CBS for at tilføje yderligere økonomi- og forretningsforståelse til hendes kompetencer. Visit Greenland er 100 procent ejet af Grønlands Selvstyre og er ansvarlig for at markedsføre landet som turistdestination.  De har kontor i Nuuk og i København.

Her på Estate Media skrev vi følgende om Mia Scheel, da hun blev nomineret til årets forbillede:

‘Mia Scheel har en ambitiøs tilgang til design og udvikling og har specialiseret sig i at være projekterende i erhvervssegmentet. Hun har været vidt omkring i den danske arkitektbranche og er i en forholdsvis ung alder blevet udnævnt til partner i Zeso.

Mia Scheel er et godt forbillede med en holistisk tilgang til projekterne samtidig med, at hun har blik for, at det kommercielle element er det, der i sidste ende skal bære projekterne igennem. Hun har et ambitiøst netværksgen, som gør at hun allerede har et exceptionelt stort netværk i branchen.’

Bestyrelsen i Visit Greenland består nu af:

Anette G. Lings, formand
Morten Nielsen, næstformand
Sakiko Daorana
Arni Gunnarsson
Pitsi Høegh
Mia Scheel

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder