Konceptskitse til Keflavik er udarbejdet i forbindelse med arbejdet med masterplanen. Illustration: Nordic - Office of Architecture

Cowi skal udvide Keflavik-lufthavn med 30.000 kvm terminal

Et team bestående af 5 virksomheder fra Norden skal udvide Keflavik International Airport for lufthavnsoperatøren Isavia.

Det drejer sig om danske Cowi, norske Nordic – Office of Architecture, de islandske arkitektfirmaer ArkÞing og Teiknistofan Tröð samt det islandske ingeniørfirma EFLA, som har vundet en 5-årig rammeaftale i forbindelse med udvidelsen af Islands vigtigste lufthavn.

Første opgave bliver rollen som projekteringsgruppeleder (PGL) for udvidelsen af den eksisterende terminal med cirka 30.000 kvm. Rammeaftalen består af to dele. Den ene del vedrører terminalbygningen, og den anden vedrører diverse andre lufthavnsrelaterede bygninger. Kontrakten kan forlænges til 8 år.

– Cowi har en betydelig position inden for lufthavne verden over. Vi følger udviklingen nøje og er løbende i berøring med innovativ teknologi, som giver os kompetencer til at skabe de mest effektive lufthavne i verden, siger Frode Fjeldstad, projektdirektør for lufthavne i Cowi Norge.

Siden 2015 har Cowi og Nordic arbejdet med en masterplan for lufthavnen.

Læs også Kapitalfond køber 28.000 kvm logistikejendom tæt på Kastrup Lufthavn

Læs også Lufthavn udvider med hangar samt lager- og kontorfaciliteter

Læs også Københavns Lufthavn bejler til Amazon med ny business-park

Læs også Lufthavnshotel vokser inden åbning: Vi skal smede, mens jernet er varmt

Læs også Zeso og Cowi vinder 3 lufthavnsbyggerier til 3,6 milliarder kr. foran stærke konkurrenter (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder