Adm. direktør Per W. Hallgren, Jeudan. Foto: Jeudan.

Jeudan køber 32.000 kvm stor parkeringskælder på Amerika Plads for 335 millioner kr.

Jeudan, Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed, køber en 32.000 kvm stor parkeringskælder med 814 pladser ved Dampfærgevej/Amerika Plads på Østerbro i København. Det sker for 335 millioner kr. Bag salget står By & Havn og Agat Ejendomme.

Frasalget betyder, at By & Havn og Agat Ejendomme ikke længere har aktiver i kvarteret.

– Den opnåede salgspris giver en tilfredsstillende avance, ligesom salget styrker koncernens finansielle beredskab, siger adm. direktør Robert Andersen, Agat Ejendomme.

Salget underbygger ledelsens udmeldte forventninger om et resultat før skat på mellem 0 og 10 millioner kr. for regnskabsåret 2019/20.

Omkring årtusindskiftet indgik det daværende TK Development (nu Agat Ejendomme) og det daværende Københavns Havn (nu By & Havn) et 50/50-ejet partnerskab omkring udviklingen af Amerika Plads. De såkaldte Danlink-arealer blev købt af DSB (nu Banedanmark), mens Københavns Havn lagde egne arealer ind i partnerskabet.

– Med salget slutter et kapitel for By & Havn. Vi er glade for at have bidraget til etableringen af Amerika Plads som et godt og velfungerende bykvarter mellem Østerbro og Københavns Havn. For By & Havn har det desuden været vigtigt at sikre en sammenhæng mellem Amerika Plads og de øvrige nordhavnskvarterer, Marmormolen og Århusgadekvarteret, der ligger lige nord for området, siger udviklings- og salgsdirektør Michael Soetmann, By & Havn.

Jeudan-investeringer i området
Med købet af parkeringskælderen ved Dampfærgevej/Amerika Plads, som Jeudan overtager 16. december, udbygger ejendomsselskabet sine investeringer i større parkeringsanlæg, der i forvejen blandt andet består af parkeringsanlæg i Dr. Tværgade, Sankt Annæ Plads, Gammel Mønt og Wildersgade (Christiansbro Parkering) – alle i København.

– Vi udbygger med købet af dette parkeringsanlæg vores i forvejen pæne markedsandel i nærområdet, hvor Jeudan ejer kontorejendommene Dampfærgevej 2-6, Dampfærgevej 3-5, Dampfærgevej 7-9, Dampfærgevej 8-10, Dampfærgevej 21-23, Dampfærgevej 27-29 og Amerika Plads 29, i alt cirka 50.000 kvm. Det er en bevidst strategi at eje ejendomme i dette område, der med sin gode beliggenhed og gåafstand til metrostationen på Oslo Plads og den kommende metrostation ved Nordhavn har en solid tiltrækningskraft på virksomheder, siger adm. direktør Per W. Hallgren, Jeudan.

Køb og frasalg i 2019
Med nyopkøbet har Jeudan i 2019 købt ejendomme for mere end 1 milliard kr. i fokusområdet København. I samme periode har Jeudan solgt ejendomme uden for det strategiske fokus for 0,4 milliard kr.

– Vi konstaterer, at der er kommet lidt flere interessante muligheder i udbud i København, heriblandt det erhvervede parkeringsanlæg ved Dampfærgevej/Amerika Plads, som sammen med de øvrige syv ejendomsinvesteringer, vi har gennemført i år, supplerer fint vores eksisterende portefølje, siger Per W. Hallgren.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder