Foto: Google Maps

Ejendomdanmark: Økonomisk afmatning kan være på vej

Flere ledige kvm inden for lejebolig- , kontor- og butikssegmentet ’kan være et spædt tegn på økonomisk afmatning’.

Det mener Ejendomdanmark.

Byggekraner har i de sidste mange år arbejdet på højtryk for at imødekomme den stigende efterspørgsel på boliger i landets tre største byer, men en del af lejemålene venter nu på nye lejere. Samtidig stiger andelen af ledige kontorlejemål og butikslokaler.

Tomgangen ligger nu samlet set på 7,5 procent, og er det seneste år steget med 1,0 procentpoint. Det viser ny undersøgelse fra Ejendomdanmark.

– På boligområdet er billedet dog broget. Der er rift om de mindre boliger, mens lyset endnu er slukket i mange af de større lejemål på markedet, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Zoomer man ind på de danske storbyer, har Aalborg procentmæssigt flest boliglejemål at byde på, herefter følger Aarhus og København.

– Der er kommet mange nye lejemål på markedet, som gradvist overtages af nye lejere, men det går ikke så hurtigt mere. En del af forklaringen kan være, at vi er ved at bevæge os ind i en ny økonomisk afmatning, siger Jannick Nytoft.

Odense er den af landets største byer, der klarer sig bedst i øjeblikket. Her er der så godt som ingen ledige lejeboliger.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder