Sweco flyttede i efteråret 2018 ind i sit nye, danske hovedkontor på Ørestads Boulevard i Ørestad. Foto: Sweco

Nordicals: Københavnsk marked for kontorudlejning bliver mere glohedt

Statistikken for de kommende måneders udlejning af kontorlokaler i det indre København taler sit tydelige sprog: Tomgangen er historisk lav og ligger aktuelt på omkring 6 procent. Ifølge Nordicals forventes den endda at falde yderligere de kommende måneder.

– Det har den naturlige konsekvens, at lejeniveauerne bliver presset i vejret som følge af det begrænsede udbud. Og selvom udbuddet af kontorlokaler stiger igen på et tidspunkt, er vores bedste bud, at lejeniveauerne ikke vil falde igen, men at de blot vil stabilisere sig på deres høje niveau, siger Jan Dahl, Head of Lettings i Nordicals.

Også fremover vil der være et ’hårdt pres’ på de attraktive kontorlokaler centralt i København. Selvom der er nye byggerier i gang – blandt andet på Postgrunden i Bernstorffsgade ved Københavns Hovedbanegård og i Carlsberg Byen – står de først indflytningsklar om et par år, bemærker Jan Dahl.

– Set fra markedets synspunkt står vi i en interessant situation. Inden for en tidshorisont på to-tre år har vi udsigt til en periode med lav kontortomgang og stigende lejeniveauer. Men derefter bliver konkurrencesituationen mere nuanceret, og hvad der præcis kommer til at ske er usikkert og meget konjunkturfølsomt, siger Jan Dahl.

Ifølge Nordicals er markedet for kontorudlejning i København ’glohedt – og det bliver kun varmere de kommende år’.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje