Kristian Baatrup

Kristian Baatrup: Jeg har ikke misligholdt min kontrakt

Kristian Baatrup, som indtil for få dage siden var adm. direktør for Landinspektørkontoret Baatrup og Thomsen, overvejer retsskridt mod Ulrik Thomsen, der ligesom Kristian Baatrup er partner i selskabet.

Det sker i kølvandet på deres afbrudte samarbejde.

I en mail rundsendt til kunder og samarbejdspartnere skrev Ulrik Thomsen mandag den 16. september følgende om det afbrudte samarbejde med Kristian Baatrup:

– I fratrædelsesaftalen er vi blevet enige med Kristian Baatrup om ikke at fortælle om baggrunden for, at han er fratrådt, så det kan vi naturligvis ikke komme nærmere ind på. Men vi kan godt sige, at ifølge aftalen må Kristian ikke have kontakt til vores kunder. En overtrædelse af dette vil få juridiske konsekvenser.

Over for Estate Media ønskede Ulrik Thomsen ikke at uddybe nogen former for forhold omkring udmeldingen.

– Jeg kan ikke komme ind på det, sagde en fåmælt Ulrik Thomsen.

Ifølge ham ’er baggrunden for beslutningen fortrolig’.

Ulrik Thomsen: Ingen kommentarer
Nu reagerer Kristian Baatrup og hans advokat.

– Først og fremmest er det ukorrekt, hvad Ulrik Thomsen skriver – der findes ingen fratrædelsesaftale. Det er ikke indgået en aftale mellem parterne, siger advokat og Managing Partner Thomas Donatzky, Advokatfirmaet Gangsted-Rasmussen.

For det andet – påpeger Kristian Baatrups advokat – har Kristian Baatrup ikke misligholdt sin kontrakt.

Thomas Donatzky ønsker ikke at komme nærmere ind på baggrunden for det afbrudte samarbejde, eller hvem der afbrød:

– Vi ønsker ikke at eskalere noget, men omvendt kan Kristian Baatrup heller ikke leve med, at mange har fået den opfattelse, at han har misligholdt sin kontrakt.

Estate Media har forelagt Kristian Baatrups version og udmeldinger over for Ulrik Thomsen, men han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Endnu ingen afklaring om ejerforhold
I 2004 blev Kristian Baatrup ansat i Landinspektørkontoret. I 2007 overtog han halvdelen af aktieposten fra Per Nielsen og har indtil mandag været adm. direktør og været virksomhedens ansigt udadtil. Han har også været en aktiv del af Den Danske Landinspektørforening og blandt andet stået i spidsen for en større rekrutteringskampagne. Han er endvidere mediator-uddannet og ekstern lektor på Aalborg Universitet. I sin tid i spidsen for Landinspektørkontoret har firmaet blandt andet udvidet med en afdeling i København.

Landinspektørkontoret Baatrup og Thomsen landede i 2018 et overskud på 6,8 millioner kr. før skat mod 4,9 millioner i 2017. Det skete med en bruttofortjeneste på henholdsvis 18,1 millioner kr. og 14,6 millioner året før.

De reelle ejere af Landinspektørkontoret er Kristian Baatrup (30 procent), Ulrik Thomsen (30 procent), Rasmus Rask Søndergaard (30 procent), Jens Munk Petersen (5 procent) og Bo Jul Baandhagen Nielsen (5 procent).

De fremtidige ejerforhold er omfattet af en gensidig fortrolighedsaftale. Lige nu står Kristian Baatrup fortsat til at eje knap en tredjedel.

Landinspektørkontoret Baatrup og Thomsen løser alle former for landinspektør- og landmåleropgaver i Nordsjælland og har afdelinger i København, Helsingør og Gilleleje.

Læs mere i Kristian Baatrup fratræder øjeblikkeligt

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder