Investeringsdirektør Christian Fladeland, Heimstaden. Foto: Heimstaden

– Vi sætter aldrig profit over social ansvarlighed

Heimstaden har igennem de sidste 5 år været den største enkelte investor i det danske boligmarked. Og også i 1. halvår 2019 var selskabet blandt de tre største opkøbere.

En del af forretningsmodellen er §5 stk. 2-moderniseringer, som der er stort fokus på i øjeblikket, fordi de bliver angrebet for primært at blive brugt som instrument til at hæve huslejen i udlejningsboliger, selvom målet med dem primært er et incitament til boligforbedringer.

– Vi køber gerne ældre boligudlejningsejendomme og moderniserer dem i henhold til BRL §5 stk. 2. Men vi gør det på en social forsvarlig måde i takt med naturlig fraflytning, og vi vil aldrig presse folk ud for at renovere deres lejlighed. Vi vil aldrig sætte profit over social ansvarlighed, siger CIO Christian Fladeland i et stort interview med Estate Magasin, der er på gaden i dag.

Men det er ikke en diskussion, som Christian Fladeland har blandet sig i, selvom den er domineret af mere aggressive ejendomsfonde.

– Med den investeringsvolumen, vi har haft, har der ikke været ressourcer og organisation til at blande sig i debatten, som er vanskelig at gøre nuanceret, siger Christian Fladeland.

Læs det dybdegående interview med Christian Fladeland og kom bag om lederskabet, organiseringen og forventningerne til den fortsatte ekspansion i Estate Magasin nummer 4-2019. Find det fysisk i postkassen eller læs det her.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder