Bjarke Ingels, BIG. Foto: Karl Nordlund

Bjarke Ingels investerer i dansk proptech – vil digitalisere ejendomsbranchen

Arkitekt Bjarke Ingels, tech-iværksætteren Henrik Werdelin og blandt andet de to venturefonde Preseed Ventures og Seed Capital skyder tilsammen 4,2 millioner kr. i den danske proptech-platform Proper.

Det skriver dagbladet Børsen.

– Jeg kigger efter enormt dygtige entreprenører, der har en mening om, hvordan de kan gøre en forskel i en industri, der i flere år ikke har set skyggen af innovation, siger Henrik Werdelin til Børsen.

Ifølge Danmarks Statistik er der godt 1,3 million boliglejemål i Danmark. Proper anslår, at godt 800.000 af disse er administreret professionelt gennem traditionelle ejendomsvirksomheder og administratorer.

De resterende lejeboliger administreres af ejerne selv gennem Excel-regneark og emailsystemer – og det er dem, Proper vil gå efter.

– Vores kunder er private investorer med alt fra ét til nogle hundrede lejemål. Måske har de lavet et forældrekøb eller købt en ejendom som pensionsopsparing. De hverken kan eller vil betale de penge, det koster for en klassisk ejendomsadministrator, siger adm. direktør Morten Krarup, Proper.

Han har stiftet Proper sammen med Jacob Funch.

Preseed Ventures har også investeret i den danske proptech-virksomhed Brickshare, der er en investeringsplatform.

Læs også Fra ISS til WeWork: Vi skal hele tiden være på forkant inden for proptech

Læs også – Vi vil ikke gå glip af det nye

Læs også Proptech Denmark får ny adm. direktør og formand

Læs også Ny digital spiller på administrationsmarkedet er klar til vækst (+)

Læs også Deas om Proptech: Ikke afgørende at være først (+)

Læs også Proptech Denmark er ny netværksorganisation i branchen (+)

Læs flere proptech-nyheder her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder