Peter Winther
Adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark. Foto: Colliers

Colliers: Transaktionsvolumenen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Det kommer næppe som den store overraskelse, at transaktionsvolumenen i det danske marked for erhvervs- og investeringsejendomme i år ikke er på niveau med i fjor.

Ifølge Colliers var transaktionsvolumenen i 1. halvår 2019 omkring 19 milliarder kr. Til sammenligning var volumenen 30 milliarder kr. i samme periode sidste år. Det svarer til et fald på knap 40 procent.

De udenlandske købere tegnede sig i 1. halvår 2019 for godt 40 procent af den samlede volumen af transaktioner på over 100 millioner kr.

– De tyske pensionskasser har været meget aktive i flere år. Men vi ser flere og flere investorer fra Fjernøsten, primært Korea og Japan. De ser Danmark som en ’sikker havn’ med et attraktivt afkast i forhold til finansieringsrenten, og jeg vurderer, at vi vil se meget mere til netop denne købergruppe. De efterspørger store enkeltinvesteringer inden for både bolig, kontor og logistik, siger adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark.

Læs også Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark (+)

Læs også Disse investorer dominerede i første kvartal (+)

Læs også RED: Internationale investorer vil søge mod Danmark trods faldende transaktionsvolumen

Læs også Danske investorer øger aktivitet – udenlandske mindsker

Læs flere nyheder om transaktioner her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder