Søren Kempf Holm

Agat Ejendomme nedjusterer og afskediger adm. direktør

Agat Ejendomme afskediger adm. direktør Søren Kempf Holm som led i en massiv besparelse med henblik på at forbedre indtjeningsevnen. Reduktionen har en årlig effekt på minimum 16 millioner kr. fra og med regnskabsåret 2020/21, oplyser Agat Ejendomme, som i april skiftede navn fra TK Development i forbindelse med en igangværende turnaround.

Koncerndirektør Robert Andersen udnævnes til ny adm. direktør, og økonomichef Vivi Sørensen udnævnes til finansdirektør og medlem af direktionen.

– Resultatforventninger før skat for regnskabsåret 2019/20 nedjusteres med 20 millioner kr. til 0-10 millioner kr. som en konsekvens af de trufne beslutninger, oplyser bestyrelsesformand Peter Thorsen, Agat Ejendomme.

Søren Kempf Holm tiltrådte som adm. direktør i oktober 2018. Han kom fra en stilling som adm. direktør for Topdanmark Ejendom.

Læs mere i TK Development ansætter ny topchef fra Topdanmark Ejendom

Agat Ejendomme besluttede i januar 2019 en ny strategi, fordi koncernen vil opbygge et ejendomsselskab kombineret med en stærk developerkompetence.

Ledelsen vurderer, at de kommende år bliver påvirket af faldende muligheder for at finde attraktive development-projekter inden for den risikoprofil, som ledelsen ønsker, hvorfor det er besluttet at reducere development-omkostningerne.

Læs også Agat stopper underskud og forventer at tjene penge i år

Læs også TK Development skifter navn og henter ny profil til bestyrelsen

Lukker afdeling i København
Agat Ejendomme lukker også sine svenske aktiviteter ned i år, fordi projektpipelinen i Sverige er beskeden. Den årlige omkostningsbesparelse som følge af nedlukningen er 6 millioner kr. med effekt fra regnskabsåret 2020/21.

I Danmark er det besluttet at lukke afdelingen i København og at fokusere på projekter, som understøtter den eksisterende ejendomsportefølje kombineret med de bedste af de nye, potentielle projekter. Den samlede yderligere omkostningsbesparelse i Danmark vil være cirka 10 millioner kr. for regnskabsåret 2020/21.

De samlede driftsomkostninger i Agat Ejendomme-koncernen forventes for regnskabsåret 2020/21 at udgøre cirka 40 millioner kr. og dermed en forventet markant besparelse på cirka 35 millioner kr. i forhold til regnskabsåret 2018/19 – eksklusive afviklingsomkostninger.

Fremadrettet – og efter de resterende udenlandske aktiviteter i løbet af forventet to år er afviklet – forventes en årlig omkostningsbase i niveauet 20-25 millioner kr., hvor den ordinære årlige omkostningsbase de senere år på koncernniveau har udgjort omkring 75-80 millioner kr.

Koncernens øvrige aktiviteter forløber planmæssigt.

– Ledelsen vurderer dog fortsat, at der særligt er risici tilknyttet det tidligere gennemførte og solgte projekt Strædet i Køge samt risici tilknyttet afviklingen af de tjekkiske aktiviteter, hvor det største aktiv Outlet Arena Moravia, Ostrava, er betinget solgt til en tjekkisk investor, men hvor Agat Ejendomme i et vist omfang ikke selv kontrollerer, at betingelserne for handlens gennemførelse opfyldes, oplyser formanden for Agat Ejendomme, Peter Thorsen.

Læs også Tidligere TK Development-profiler starter ny virksomhed (+)

Læs også Shoppingcentre giver TK Development nye problemer – forventer nyt massivt underskud





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder