Arkitema Architects’ nye kontor i Carlsberg Byen. Ejendommen hedder ”Dipylon Hus”. Illustration: Arkitema Architects

Trods vækst hos Arkitema: – 2018-regnskab ikke tilfredsstillende

Arkitema Architects har netop afleveret regnskab for 2018, med en fremgang på både omsætning og resultat. Således steg omsætningen med 8 procent i forhold til 2017 til i alt 421,7 millioner kr., mens resultatet før skat viste 19,9 millioner kr., svarende til en stigning på 49 procent i forhold til året før, hvor en række engangsudgifter påvirkede resultatet.

Resultatet er dog ikke helt tilfredsstillende, fortæller adm. direktør Peter Hartmann Berg. Det skyldes især, at den danske del af virksomheden var udfordret i starten af 2018, og modgangen kunne ikke helt opvejes af fremgangen på det svenske marked. I 2019 forventer Arkitema en lavere efterspørgsel på både det danske og svenske marked pga. afmatning i boligmarkedet.

– Vi kommer fra et meget højt niveau på boligmarkedet, men det ér et meget sårbart marked. Derfor har vi de seneste mange år arbejdet bevidst med at sikre Arkitema mod nedgang på eksempelvis boligmarkedet, således at vi kan allokere vores fokus til andre markeder. Vores ordrebog er solid og på niveau med sidste år, siger Peter Hartmann Berg.

Ifølge tal fra Byggefakta bliver Arkitema størst på igangsatte projekter i 2019.

Læs også Tæt kamp om at være størst i arkitektbranchen – fem navne skiller sig ud (+)

Resultatet bærer præg af ekstraordinære engangsudgifter, og viser ligeledes et underskud i den norske afdeling. Men i Norge er udviklingen vendt, og det er bl.a. her virksomheden forudser en stærk fremtidig vækst.

– I Norge begynder det bestemt at ligne noget. Vi er kommet godt i gang med året, og vi kan allerede nu se, at det ser rigtigt godt ud for de kommende år. Der er på nuværende tidspunkt ansat flere nye medarbejdere på vores kontor i Oslo, og flere kommer til. Det skyldes dels, at vi vinder flere projekter, og dels, at Cowi også er meget store her, hvilket vi kommer til at kunne nyde godt af, siger Peter Hartmann Berg.

– Vi har gang i en meget vellykket sammenlægning, hvor samarbejdet går rigtig godt. Vi høster allerede nu frugter af at blive lagt sammen, og jeg er ikke i tvivl om, at når vi får sat endnu flere projekter i søen, så vil vi kunne gøre en betydelig forskel sammen. Det er ikke noget, der kan ses i vores omsætning endnu, men det forventer vi alle, at det vil gøre i de kommende år, siger han.

Siden Arkitema blev opkøbt af Cowi har de to virksomheder fået flere opgaver sammen, og for nyligt kunne man sætte nålen i det kommende storprojekt Lynetteholmen ud for København.

Læs også Top- og bundlinje voksede hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter i 2018

Læs også Erhvervsprofil ny bestyrelsesformand hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Læs også Her er de 10 største ingeniører i Danmark i 2019





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder