DSB Ejendomme har tidligere vundet Transaktionsprisen. Her ses underdirektør i DSB Ejendomme, Jes Transbøl. Foto: Klaus Holsting

Dansk Erhverv og Cepos retter kritik mod DSB’s nye investeringsmuligheder

DSB kunne i sidste uge kippe med flaget, da den statsejede virksomhed fik grønt lys af Folketinget til at gå aktivt med i de ejendomsinvesteringer, der vedrører de arealer og byggeretter, som DSB Ejendomme råder over. Men det har ført til kritik fra Ejendomdanmark, Cepos og her Dansk Erhverv.

– Der er et potentiale for det, vi kalder opgavetyveri, hvor man som offentlig virksomhed går ind og laver nogle ting, som private lige så godt kunne have lavet, siger Jesper Højte Stenbæk, der er fagchef for transport og infrastruktur i Dansk Erhverv, til Berlingske Tidende.

Ejendomdanmark er principielt imod at staten agerer som ejendomsinvestor, mens Cepos forklarer, at det ligner skjult statsstøtte, hvor staten hænger på den risiko, DSB tager.

DSB ejer betydelige arealer, som ikke skal bruges til virksomhedens togdrift og derfor gør sig bedre gældende til byudvikling. Jes Transbøl mener, at risikoen ved yderligere investering i områderne er minimal eller ikkeeksisterende.

– Vi kommer ikke til at løbe nogen risiko i forhold til togforretningen. Vi skyder byggeretterne ind i projekter sammen med en investor, der kommer med kapitalen. Derfor løber vi ingen risiko, men vi får muligheden for en både højere og mere stabil indtjening. I sidste ende kan det så komme til gavn for vores togkunder eller statskassen.

Læs også: DSB: – Vi kommer til at få en større del af kagen (+)

Læs også: Folketinget giver DSB lov til at være ejendomsudvikler

Læs også: Anne Skovbro leverer milliardoverskud i første år ved roret i By & Havn





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder