Foto: Rasmus Hjortshøj og Blox

To ejendomsprofiler starter bygherrerådgivningsfirma

Frederik Ejlers og Peter Fangel Poulsen modtog bygherreprisen i 2018 for deres arbejde med Blox, hvor deres nye virksomhed også har hjemme. De vil bruge deres brancheerfaring og netværk til at hjælpe især mindre og uerfarne bygherrer med at lykkes med deres projekter i en ny bygherrerådgivningsvirksomhed med navnet Bauherr.

– Vi vil gerne tage det ansvar det er at være bygherre, og arbejder for at skabe det mest bæredygtige og rentable byggeri ud fra ejernes præmisser. Vi tilrettelægger og gennemfører processerne og tør træffe beslutningerne. Vi vil hjælpe med al den viden vi igennem mere end 20 år, har høstet som bygherrer og bygherrerådgivere, på nogen af landets mest komplicerede byggerier, fremgår det af en pressemeddelelse.

Som noget nyt i Danmark blandt bygherrerådgivere, tager Bauherr også del i den økonomiske risiko, der er ved at bygge. Det er en afgørende forskel, der deler risici og ansvar og klarlægger rollerne mellem ejer og bygherre. Bygherren er ofte et led i byggeriet, som kan være uprøvet i processerne og mange bygger kun en gang, eller har ikke organisationen til at gennemføre en byggesag.

– Mange byggerier er i for dårlige kvalitet, og samarbejderne bliver unødigt knudrede, fordyrende og risikofyldte. Hvis den danske byggebranche skal udvikle sig yderligere, skal bygherresiden udvikles. Det er ikke blevet mindre aktuelt med de nye AB regler, hvor bygherren pålægges mange nye – men nyttige – opgaver, fremgår det af pressemeddelelsen.

Frederik Ejlers er mangeårig partner i Gotlieb Paludan Architects og chef deres bygherrerådgivning. Han har gennem flere år bistået blandt andet AP Møller Fonden og Realdania By og Byg med bygherrerådgivningsopgaver. Frederik Ejlers kommende fokus vil være som bestyrelsesformand og udøvende bygherre for etablering af Det ny SIMAC på haven i Svendborg,

Peter Fangel Poulsen er leder af projektaftdelingen i Realdania By og Byg, hvor han fortsat vil arbejde. Han har været med på mere end 40 Realdania-byggeprojekter som bygherre, og har før det sat sine spor på markante byggerier
som Kronborg, DR Byen og Rigsarkivet.

Læs også: Dorte Mandrup vinder over BIG i konkurrence om Svanemølleværket

Læs også: Mindre bæredygtighed sikrer finansiering af boligbyggeri

Læs også: – Det skal være det rigtige projekt, når vi investerer for over 1 milliard kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder