Nationalbanken: Ny boligskat vil sænke priser på ejerlejligheder med 5,8 procent

Ved indgangen til 2021 træder den nye boligbeskatning i kraft. Med boligskatteaftalen genindføres en sammenhæng mellem ejendomsværdiskat og boligens pris, efter at den effektive beskatning gradvist er blevet udhulet under skattestoppet.

Der er nogen usikkerhed om, hvordan aftalen vil påvirke boligprisudviklingen, bl.a. på grund af de nye offentlige vurderinger, der er udskudt til midten af 2020, men boligpriserne må formodes at blive påvirket, allerede inden skatteaftalen træder i kraft fra 1. januar 2021., vurderer Nationalbanken.

– Et forsigtigt skøn viser, at prisvæksten på enfamiliehuse som følge af boligskatteaftalen over perioden 2018-22 samlet forøges med 1,4 procent. Pristilpasningen er formentlig tilendebragt i 2022. For ejerlejligheder skønnes aftalen derimod at reducere prisvæksten med 5,8 procent over perioden, hedder det i analysen.

Læs også: Newsec: Co-working er på alles læber (+)

Læs også: Prisstigninger tvinger aleneboende til at finde bofæller i København (+)

Læs også: Ejerlejligheder faldt med 3 procent i december





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder