Sådan kan det højeste højhus i ”Bestseller Village & Tower”-projektet komme til at se ud i udkanten af Brande. Illustration: Bestseller

Bestseller overrasket over lokal opbakning til 320 meter højhus og ny bydel

Den usædvanlige plan om at bygge Vesteuropas højeste bygning på heden har vundet gehør i Ikast-Brande Kommune med et enigt byråd, der bakker op om planforslaget om opførelse af ”Bestseller Village & Tower”-projektet i Brande med et 320 meter højhus, fire lavere højhuse og en ny bydel med boliger, butikker, hotel og konferencecenter.

Det er bysbarnet Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der står bag planforslaget, og Bestseller har dog også til hensigt at etablere hovedkvarter i tårnet, når det engang står færdigt. Virksomheden er faktisk overrasket over den lokale opbakning.

– Vi er vitterligt positivt overraskede over, at vi har fået opbakning til vores projekt. Det er vigtigt at understrege, at et projekt af denne karakter ikke er givet på forhånd, siger den projektansvarlige for Bestseller Tower & Village, Anders Krogh, til dr.dk.

Bydelen skal – efter Anders Holch Povlsens plan – stå klar i 2023 og er planlagt til at blive 645.000 kvm, hvilket svarer til 88 fodboldbaner, hvoraf omkring en tredjedel skal være bebygget i første omgang.

Bestseller vil finansiere hele den nye bydel, men vil ikke oplyse den estimerede projektpris eller egentlige tidshorisont.

– Nu starter det rigtige hjemmearbejde. Nu skal der projekteres, planlægges og tænkes bæredygtigt, som i sagens natur vil være en naturlig del af sådan et projekt. Vi vil lave et ordenligt og solidt projekt. Meget er ikke afklaret endnu. Vi arbejder ud fra devisen om, at vi ikke har travlt med at blive færdige. Vi har travlt med at gøre det rigtigt, siger Anders Krogh.

Han skal sammen med projektholdet forhandle med lodsejere i lokalplansområdet om overtagelse af jorden og oplyser til dr.dk, at der er en god dialog i gang.

Læs også: Enigt udvalg godkender 320 meter højt Bestseller-tårn (+)

Læs også: Bestseller-tårn kan blive højeste tårn i Vesteuropa

Læs også: Idémand bag H.C. Andersen-tårn tanker fornyet optimisme efter politisk medvind (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder