Byhusene og ejerlejlighederne på det 6.000 kvm store jordstykke på de fem moler, som udgør Piers-projektet med 45 boliger ud for Teglholmen i Københavns Sydhavn

Ejerlejligheder faldt med 3 procent

Danmarks Statistiks opgørelse for boligpriser i december 2018 viser et markant fald i priserne på ejerlejligheder, målt i forhold til november 2018.

På landsplan faldt priserne på ejerlejligheder med 3,0 pct. fra november til december 2018. Det er det største fald siden december 2011, hvor priserne faldt med 3,6 pct. I de seneste ni måneder er priserne på ejerlejligheder faldet eller har været uændret i syv af månederne.

– For at udelukke sæsonudsving er det dog mere relevant at se på priserne i forhold til samme måned året før, og her konstaterer Danmarks Statistik at priserne er steget 1,8 pct. Meget tyder dog på, at markedet for ejerlejligheder og specielt i hovedstadsområdet er på vej ind i en vending, siger Jan Nordmann, kommunikationschef hos EDC.

Han mener, at der er flere gode grunde til, at denne vending var forventelig. Bl.a. som følge af priser, der er steget til et niveau, hvor ikke særligt mange kan være med, stramninger i kreditpolitikken hos banker og realkreditinstitutter og udsigt til stigende boligskatter i hovedstaden.

– Der er dog ikke grund til at frygte en ny krise på boligmarkedet, sådan som vi så det i forbindelse med finanskrisen. Det er vigtigt at sige, at meget tyder på, at vi nu står foran en vending, hvor salget stagnerer og endda falder i nogle områder. Men samtidig er det også vigtigt at understrege, at de faktorer, der var medvrikende til den store krise på markedet i årene 2008-2014, slet ikke er til stede i dag. Stramninger i finansieringsreglerne betyder, at der ikke er givet så mange risikable lån de senere år, hvilket betyder, at markedet er mere robust og ikke ramler sammen på samme måde som ved finanskrisen. Så længe renten er rekordlav, ledighed er stort set ikke-eksisterende, og der er god optimisme i samfundet, er der også solid bund under boligmarkedet, siger Jan Nordmann.

Læs også: Analyse: Ghettoer kan blive attraktive boligområder (+)

Læs også: Benchmark: Ejendomme i Storkøbenhavn gav 8,9 procent i 2018





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder