Det reviderede Lighthouse-projekt med 11 etagers sidebygninger i stedet for sidebygninger i 14 etager. Illustration: Aarhus Kommune

Lighthouse-projekt tæt på godkendelse med lavere sidebygninger

Det 142 meter høje Lighthouse-projekt i Aarhus er tæt på at blive ført ud i livet. Tårnet er allerede lokalplangodkendt, og JP Aarhus skriver, at bygherre og Teknik og Miljø er klar med et revideret forslag til sidebygningerne, som reduceres fra 14 til 11 etager. Ifølge avisen skal det nye forslag til endelig behandling i byrådet i Aarhus Kommune den 6. marts.

Beboerne og bygherre på Aarhus Ø er enige om et beskåret forslag for Lighthouse-tårnets sidebygninger. Hvis byrådet godkender Lighthouse-projektet, kan byggeriet af Danmarks højeste bolighus gå i gang.

I byrådet var der under førstebehandling i juni 2018 opbakning til byggeriet fra S, V, R og SF, mens DF og Enhedslisten havde indvendinger mod størrelsen af byggeriet.

I april 2017 blev det lokale konsortium ”Anpartsselskabet Lighthouse United” med investor Claus Hommelhoff og boligudvikler Rune Kilden i spidsen sammen med arkitektfirmaet 3XN ved tegnebordet, Schønherr som ansvarlig for landskab og Sleth for bylivsstrategi udråbt som vinder i konkurrencen om at bygge Lighthouse yderst på Aarhus Ø.

Før nedskalering: Lighthouse-projekt med 14 etagers sidebygninger. Illustration: Aarhus Kommune

Læs mere i Kilden og Hommelhoff skal bygge Danmarks højeste hus

Seneste nyheder om højhuse:

Investorer skyder over 30 millioner kr. i H.C. Andersen Adventure Tower

Esbjerg Towers-projekt til 360 millioner kr. ændrer planer (+)

Selskab bygger fire boligtårne i Kolding med 208 boliger

Bestseller-tårn kan blive højeste tårn i Vesteuropa

H.C. Andersen Adventure Tower indgår betinget grundkøbsaftale med By & Havn (+)

Læs mange flere nyheder om højhuse her 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder