Den kommende Østre Landsret på 16.000 kvm i Københavns Nordhavn. Illustration: Henning Larsen Architects

Vinderteam fundet til ny Østre Landsret på 16.000 kvm

Det bliver et A. Enggaard-ledet team, der både skal opføre den nye Østre Landsret og stå for blandt andet drift og vedligeholdelse i 20 år.

Således oplyser Bygningsstyrelsen, at den har tildelt OPP-kontrakten til en 16.000 kvm stor retsbygning til Østre Landsret til A. Enggaard med Henning Larsen Architects, Norconsult og Caverion.

Dermed vandt teamet opgaven foran hold ledet af henholdsvis Casa Entreprise og KPC.

– Det er klart, at det her er et endnu et rigtig stort projekt for vores virksomhed, og vi er meget stolte og ydmyge over, at Bygningsstyrelsen har valgt os til at realisere så vigtig en bygning, siger afdelingschef Jens Skinnebach, A. Enggaard.

Tidsplan og sted
Tildelingen af kontrakten sker på baggrund af prækvalificering i februar, udbud med forhandling og sidste og bedste bud i november. Kontraktindgåelse er betinget af de bevilligende myndigheders godkendelse.

Bygningen skal opføres på en 4.600 kvm stor grund på Istanbulgade på Trælastholmen i Københavns Nordhavn, som Bygningsstyrelsen købte af By & Havn i 2017. Styrelsen forventer, at byggeriet går i gang i foråret 2019, efter kontrakten er godkendt i Folketingets Finansudvalg, hvorefter retsbygningen forventes at kunne tages i brug i slutningen af 2021.

Domstolsstyrelsen flytter fra Østre Landsret-bygningen i Bredgade i København K umiddelbart inden flytningen til Nordhavnen.

Læs mere i Tre teams konkurrerer om OPP-projekt til Østre Landsret

Læs også A. Enggaard lander rekordhøj top- og bundlinje – og forventer fortsat vækst

Fakta: Ny Østre Landsret

  • Bestiller: Bygningsstyrelsen
  • Bruger: Domstolsstyrelsen
  • OPP-leverandør og totalentreprenør: A. Enggaard
  • Drift: Caverion
  • Rådgivere: Henning Larsen Architects og Norconsult
  • Areal: 20.000 kvm (16.000 kvm retsbygning)
  • I brug: Ultimo 2021




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder