I Gellerupparken er A. Enggaard ved at bygge for Aarhus Kommune

A. Enggaard lander rekordhøj top- og bundlinje – og forventer fortsat vækst

I 75-året for etableringen af A. Enggaard A/S kan den nordjyske entreprenørkoncern notere sig en rekordhøj top- og bundlinje.

Således er omsætningen på blot 3 år fordoblet til knap 3 milliarder kr. indregnet en stigning på 17 procent i 2017.

Det fremgår af det netop offentliggjorte årsregnskab for 2017. Væksten hentes særligt uden for Nordjylland, hvor koncernen har cirka 70 procent af sine aktiviteter.

Også bundlinjen går den rigtige vej for A. Enggaard, da overskuddet lander på 184 millioner kr. mod 140 millioner kr. i 2016.

– Vi har haft stort held og dygtighed de seneste år til at vinde og igangsætte de rigtige projekter, og det er det, vi nu for alvor ser resultaterne af. Samtidig kan vi konstatere, at konjunkturerne inden for både byggeriet og ejendomsmarkedet er blevet markant forbedret de seneste år, og det er klart, at vi har stor gavn af den generelle vækst inden for branchen, siger en tilfreds adm. direktør Asger Enggaard, der er tredje generation i den familieejede virksomhed.

A. Enggaards vækst de seneste år kommer særligt fra Aarhus-området, men også fra Sønderjylland og København. Tidligere lå størstedelen af aktiviteterne i Aalborg-området, men i dag udgør koncernens aktiviteter i Aalborg ”kun” 25-30 procent af den samlede omsætning.

Læs også Presset MT Højgaard afskediger 2 koncerndirektører

Læs også MT Højgaard-ejere indskyder 150 millioner kr. efter nyt underskud

Store aktivitet og planer i Aarhus
Aarhus-afdelingen blev startet i 2004 med en udbygning og renovering af Musikhuset Aarhus som startskud. Siden er det blevet til mange andre projekter i Østjylland, og i 2012 købte A. Enggaard den store Ceres-bryggerigrund centralt ved åen i Aarhus.

I disse måneder lægges sidste hånd på den helt nye Aarhus-bydel med 1.100 lejligheder, en campus til 5.000 VIA-studerende, butikker, kontorer, restauranter, Danmarks største p-kælder med plads til 1.270 biler og en stor park langs Aarhus Å.

Adm. direktør Asger Enggaard

– Både Aalborg og særligt Aarhus har gennemgået en fantastisk positiv udvikling de seneste år. Det har ikke mindst været drevet af en høj befolkningstilvækst og positive konjunkturer, og vi har deltaget i en lang række forskelligartede projekter. I år færdiggør vi Ceres Byen, og vi har allerede byggeprojekter og -planer 8-10 andre steder i Aarhus. Det gælder blandt andet i Gellerupparken, der nu er godt på vej til at blive omdannet til et nyt by-, bolig- og erhvervsområde, siger Asger Enggaard.

Han henviser her til byudvikling af det store Spritten-område samt Stigsborg Havnefront, der skal udbygges over de næste 20-25 år.

Entreprenørkoncernen har i øjeblikket en af sine største ordrebeholdninger nogensinde og forventer derfor fortsat vækst i 2018.

A. Enggaard-koncernen havde pr. 31. december 2017 en egenkapital på 1.056 millioner kr. mod 857 millioner kr. på samme tidspunkt året før.

Seneste 5 årsregnskaber – A. Enggaard Holding A/S

Kilde og tabel: A. Enggaard Holding A/S’ årsregnskab 2017

Læs også Udlejningsprocent på 99 i København løfter Jeudan – men overskuddet falder

Læs også Direktør for HD Ejendomme om overskud på 376 millioner kr.: Jeg er stolt over gennemført turnaround

Læs også Patrizia mere end 4-dobler driftsindtægter trods et mindre aktivt transaktionsmarked

Læs også Orbicon lander underskud på 53,8 millioner kr. – første underskud siden 2010

Læs mange flere regnskabshistorier her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder