Nordic Water Universe med selve vandlandet for enden af vejen er nu droppet. Illustration: Høje-Taastrup Kommune

Borgmester: Vandlandsprojekt til 2,2 milliarder kr. i Høje Taastrup skrottet

Det 2,2 milliarder kr. dyre Nordic Water Universe-projekt i Høje Taastrup bliver ikke ført ud i livet efter tre udskydelser.

Det skriver Dagbladet Roskilde, efter byrådet i Høje-Taastrup Kommune har droppet det videre arbejde, fordi kommunen og konsortiet bag projektet, Nordic Water Univers, ikke har kunnet blive enige om at bygge det, der var annonceret som verdens femtestørste vandland.

– Vi har simpelthen ikke kunnet få enderne til at mødes, så vi har meddelt projektmagerne, at vi hæver handlen. Det er brandærgerligt, siger borgmester Michael Ziegler (K), Høje-Taastrup Kommune, til Dagbladet Roskilde.

I september kunne Estate Pluss afsløre, at projektselskabet Nordic Water Universes officielle begrundelse for tredje forsinkelse af vandlandsprojektet skyldtes overophedning i byggebranchen ikke var den reelle forklaring. Der er udarbejdet forslag til lokalplan, som er endeligt godkendt i byrådet. Men indholdet af lokalplanen svarer ikke fuldt og helt til selskabets ønsker.

Læs mere i Afsløring: Derfor udskydes vandlandsprojekt i Høje Taastrup igen (+)

Planerne om vandlandet på en knap 840.000 kvm grund nord for Høje Taastrup Station blev præsenteret i februar 2017. Ifølge planen for Nordic Water Universe-projektet skulle det bygges over fem etaper. Første etape skulle bestå af cirka 81.000 kvm byggeri fordelt på 51.000 kvm ferieboliger, 12.000 kvm aquapark, 6.000 kvm forlystelser, butikker, caféer og restauranter samt 12.000 kvm hotel- og konferencefaciliteter.

Læs også Vandlandsprojekt i Høje Taastrup til 2,2 milliarder kr. udskydes igen

Læs også Vandlandsprojekt i Høje Taastrup til 2,2 milliarder kr. tæt på godkendelse

Læs også Udenlandske investorer vil bygge verdens femtestørste vandland i Høje Taastrup





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder