Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Foto: Flemming Leitorp

Danmark får nyt videns- og forskningscenter med 400-500 ansatte

Det er endnu for tidligt at sige noget om størrelsen, og hvor Danmarks kommende, internationale videns- og forskningscenter skal ligge, men sikkert er det, at sundhedsminister Ellen Trane Nørby i dag, torsdag, på et møde i Seattle underskriver en aftale, der skal gøre Danmark til centrum for et nyt, internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens.

Dermed tager Danmark et vigtigt skridt i det internationale samarbejde med at dæmme op for problemer med antibiotikaresistens. Det foreløbige navn for centret er ”The International Centre for Interdisciplinary Solutions on AMR”.

Målet er, at centret på sigt skal have 400-500 ansatte i Danmark.

– Antibiotikaresistens er en af de største trusler mod folkesundheden. Allerede i dag dør omkring 33.000 europæerne hvert år af infektioner med bakterier, der har udviklet resistens mod antibiotika. På globalt plan anslår WHO en vækst til 10 millioner mennesker årligt i 2025 og dermed flere end der dør af cancer.

– Den udvikling skal vi have vendt gennem et internationalt samarbejde. Derfor er jeg meget glad for og stolt over, at Danmark nu bliver centrum for et stort nyt, internationalt videns- og forskningscenter, der skal arbejde med at finde nye, konkrete løsninger på et område, hvor Danmark er et foregangsland, siger sundhedsmister Ellen Trane Nørby (V).

I dialog med Bill Gates om finansiering
Underskrivelsen af erklæringen sker efter længevarende drøftelser med blandt andet Verdensbanken om grundlaget for og placeringen af det fælles, internationale videnscenter.

Det kommende researchcenter skal skabe overblik over viden om antibiotikaresistens og rådgive særligt lav- og mellemindkomstlande om initiativer til bekæmpelse af antibiotikaresistens i et One Health-perspektiv på tværs af veterinær-, human- og miljøsektorerne.

Regeringen forventer, at centret bliver etableret som et selvstændigt videns- og forskningscenter i Danmark. Det skal dannes gennem partnerskaber med ledende danske forskningsinstitutioner, internationale intuitioner og relevante organisationer.

Sundheds- og Ældreministeriet oplyser til Estate Media, at ”Bill & Melinda Gates Foundation”, som er verdens største humanitære organisation og grundlagt af Bill Gates og Melinda Gates i år 2000, indgår i en dialog om finansiering af centret.

Læs også Nyt nationalt forskningscenter til 500 millioner kr. på vej





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder