Investeringsvolumen
Aarhus

CBRE: Transaktionsvolumen i Danmark falder 10-20 procent i 2018

Helt på linje med nyere vurderinger fra blandt andet Colliers, Newsec Advisory og Cushman & Wakefield RED vurderer CBRE, at den danske transaktionsvolumen er faldet ved årets udgang, når 2018 sammenlignes med 2017.

Head of Research Dragana Marina, CBRE. Foto: CBRE

Vurderingen kommer i en ny CBRE-analyse, hvor erhvervsejendomsrådgivervirksomheden med over 80.000 ansatte på verdensplan estimerer, at transaktionsvolumenen er faldet med 10 procent i 1.-3. kvartal 2018 sammenlignet med samme periode i 2017.

Det er – ifølge CBRE’s data – sket fra € 7,7 milliarder til knap € 7 milliarder euro – svarende til et fald fra omkring 58 milliarder kr. til 52 milliarder kr.

– Flere markedsindikatorer peger mod en nedkøling af det danske ejendomsmarked, men hovedspørgsmålet er, hvor hård landingen bliver. Det er nu tydeligt, at markedet sandsynligvis har nået sin fulde kapacitet i 2017 med hensyn til transaktionsvolumenen. 2018-volumenen forventes at falde med 10-20 procent, skriver Head of Research Dragana Marina, CBRE.

Høje prisfastsættelser og centralbankers varsling af rentestigninger er medvirkende til, at transaktionsvolumenen i Danmark – ligesom i andre lande – taber højde efter sidste års danske rekordniveau, fremhæver CBRE med internationalt hovedkontor i Los Angeles.

– Nogle investorer er derfor bekymrede for, at renterne vender tilbage til niveauer fra før finanskrisen, hvilket kan resultere i faldende ejendomspriser, skriver CBRE.

Læs også RED: Transaktionsvolumenen falder 15 procent efter tre kvartaler

Læs også Colliers: Ét boligsegment trodser faldende transaktionsaktivitet

Læs også Newsec: Transaktionsvolumenen falder 10 procent på et år

Læs også Investorer: Afkast på investeringsejendomme falder frem til 2020





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder