Vejle er nu Danmarks 5. største by. Foto: Visit Vejle.

Danmarks bedste handelsbyer kåret i seks kategorier

Vejle er ”Danmarks Bedste Handelsby 2018”.

I hvert fald ifølge en kåring af Detail Forum og ICP (Institut for Center-Planlægning), som for syvende gang har kåret landet bedste handelsby.

De hidtidige vindere har været Køge (2016), Vejle (2014), Roskilde (2012), Køge (2010), Aalborg (2008) og Holstebro (2006).

Deltagelse i konkurrencen krævede en tilmelding fra de inviterede byer, og i alt 25 handelsbyer har tilmeldt sig. I hver handelsby er gennemført 100 interviews med bymidtens kernekunder – det vil sig kunder, der kommer i bymidten mindst én gang om måneden.

Herudover har en jury bestående af nøglepersoner fra branchen bedømt handelsbyerne på baggrund af et detaljeret spørgeskema udfyldt af de enkelte handelsbyer. Her har byerne redegjort for, hvad der gør deres bymidte speciel, og hvordan der bliver arbejdet på at gøre handelsbyen attraktiv.

De tre største byer ikke med
Juryen bestod af Berith Mavromatis, BM Arkitekter, Claus Ravn, Realdania, Dorthe Bjerre, Synergii, Jan Wentzel, Paw Sko, Mia Christiernson, Erhvervsstyrelsen, Nina Bang, Aarstiderne Arkitekter, og Per Nyborg fra ICP.

Kåringen af Danmarks Bedste Handelsby sker på baggrund af resultaterne af kundeinterviewene undersøgelsen og juryens bedømmelser.

Aalborg med 114.000 indbyggere – og landets fjerdestørste by – var den største by af de 25 tilmeldte byer i konkurrencen.

Udover hovedprisen som Danmarks Bedste Handelsby var der priser til Tønder, Sønderborg, Aars, Køge og Aalborg.

De 25 konkurrerende byer var Herning, Hillerød, Holbæk, Holstebro, Kgs. Lyngby, Køge, Middelfart, Nykøbing Falster, Næstved, Præstø, Ringkøbing, Roskilde, Silkeborg, Skive, Slagelse, Stege, Svendborg, Sønderborg, Tønder, Vejen, Vejle, Viborg, Vordingborg, Aalborg og Aars.

Vinderne:

  • Danmarks Bedste Handelsby 2018: Vejle
  • Danmarks hyggeligste handelsby 2018: Tønder
  • Danmarks flotteste handelsby 2018: Sønderborg
  • Danmarks bedste markedsførte handelsby 2018: Aars
  • Danmarks mest servicemindede handelsby 2018: Køge
  • Danmarks mest innovative handelsby 2018: Aalborg

Se også Her er vinderne af Estate Media Priserne 2018





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder