Fra venstre: Kamilla Sevel fra Estate Media, Junaid Ahmad fra Brickshare (vinder af Årsprisen), Magnus Andersson fra Balder (vinder af Velkomstprisen), Jesper Dam fra Basecamp (vinder af Projektprisen), Jan Joensen fra DSB Ejendomme (vinder af Transaktionsprisen), Anders Bay Holm fra Trust (vinder af prisen for årets forbillede) og Mira Trolle fra Estate Media. Vinderne får alle en skulptur skabt eksklusivt af kunstneren Lina Murel Jardorf og nu uddelt gennem 7 år til forbilleder i ejendomsbranchen.

Her er vinderne af Estate Media Priserne 2018

Der var massive – og velfortjente – klapsalver til vinderne, da årets 5 Estate Media Priser blev uddelt torsdag aften på Estate Medias Ejendomsdagene 2018 på Comwell Kellers Park ved Vejlefjord, hvor over 160 deltagere på tværs af ejendomsbranchen torsdag og fredag er samlet til konference.

Vinderne

  • Projektprisen: Basecamp
  • Transaktionsprisen: DSB Ejendomme
  • Årets forbillede: Trust
  • Velkomstprisen: Balder
  • Årsprisen: Brickshare

Første på scenen til at modtage den helt specielle bronzeskulptur skabt til Estate Media priserne af kunstneren Lina Murel Jardorf var Jesper Dam, direktør og partner i Basecamp, som vandt Projektprisen:

– Tusind tak for denne pris, som jeg er meget glad for. Det er et virkelig et spektakulært projekt, og det håber jeg alle snart kommer til at se.

Jan Joensen, chef for udlejning i DSB Ejendomme, takkede alle involverede i forbindelse med at have vundet Transaktionsprisen:

– Det har været en vanskelig og spændende opgave at løse, så tak for prisen.

Prisen for årets forbillede gik til Trust-samarbejdet i København.

– Jeg er meget stolt over at slå nogle navne, som bestemt også fortjente at få prisen. Men jeg er rigtig glad for samarbejdet, som vi har forsøgt at skabe ud fra nye forudsætninger, også bliver anerkendt på denne måde. Det er faktisk min ”partner in crime” fra Kant Arkitekter Uffe Bay-Schmidt, der har stået for samarbejdet, og mig, der har indstillet det. Men jeg er virkelig glad for prisen, og jeg håber Trust kan vise en ny vej for samarbejde i byggeriet, sagde Anders Bay Holm, der repræsenterer Trust som partner i Kant Arkitekter.

Ejendomsselskabet Balder modtog Velkomstprisen.

– Det er helt overvældende, og det kommer helt uventet. Men vi er meget glade for prisen og for anerkendelsen af vores arbejde i det danske marked, sagde adm. direktør for Balder i Danmark, Magnus Andersson, da han fik overrakt Velkomstprisen.

Brickshare vandt Årsprisen.

– Tusind tak for prisen. Jeg er glad for, at vi kan ruske lidt op i ejendomsbranchen. Vi er på vej med mere. Stay tuned, sagde Junaid Ahmad, adm. direktør i Brickshare, fra scenen.

Læs også Estate Media Prisen 2018: Se de nominerede og stem på din kandidat

Her følger en beskrivelse af hver pris efterfulgt af en vinderbegrundelse fra Estate Media:

Projektprisen
Prisen går til det bedste og mest bemærkelsesværdige nye projekt i 2017/2018. Prisen kan gives for energirigtighed, for en nyskabende projekttype eller mest sandsynligt for projektet som helhed, for den arkitektoniske udformning eller for en særlig beliggenhed. Der er mange priser også i Danmark, der belønner og priser arkitekter. Projektprisen vil derfor oftest gå til den bygherre/team, der har stået bag et projekt og været ham eller hende, der har valgt at bevilge pengene.

I Lyngby nord for København bygger Basecamp 639 ungdomsboliger i en unik bygning med en 700 meter lang gå- og løberute med særlige udsigtspunkter. Projektet til over 500 millioner kr. er tegnet af Lars Gitz og lægger sig i forlængelse af en række spektakulære Basecamp-projekter.

Det unikke er, at der ikke bare bliver tale om et ungdomsboligbyggeri, men et byggeri med boliger til både projektmedarbejdere og seniorer. Alt i alt et byggeri, der kommer til at give meget mere tilbage til sine omgivelser end bare at tilføre ungdomsboliger.

Transaktionsprisen
Prisen går til en aktør, der har gennemført årets mest spektakulære transaktion. Transaktionen kan være spektakulær i form af størrelse, karakter, sammensætning eller på grund af de involverede aktører. Prismodtageren vil oftest være en rådgiver i form af en advokat eller erhvervsmægler men kan også være køber eller sælger, og der kan både være tale om en ejendomstransaktion eller en transaktion i branchen.

DSB Ejendomme vidste godt, at det ikke var den nemmeste ejendom at komme af med til en god pris. Men Kalvebod Brygge 32 er nu solgt til svenske Genesta, der dermed for alvor etablerer sig på det danske marked med sigte på en renovering af ejendommen for et 3-cifret millionbeløb.

Salget blev struktureret af PwC for DSB Ejendomme og er et tydeligt tegn på, at revisionshusene nu for alvor byder ind i transaktionsmarkedet, og at sælgerne griber mulighederne for en struktureret tilgang. Med salget af KB32 er det sidste hjørne af hotelkvarteret omkring det evigt udskældte Kalvebod Brygge bragt i spil, og det bliver spændende at se om kvarterets status med den enorme udvikling, der er på vej, vil skifte i takt med de nye koncepter i ejendommene i området. Samtidig er salget startskuddet til en langt mere dynamisk tilgang til de tidligere DSB-arealer, hvilket også underbygger nomineringen.

Årets forbillede
Prisen går til en aktør i branchen, der på forbilledlig vis har talt for eller iværksat tiltag til at forbedre branchens udvikling og/eller image. Årets forbillede har været et eksempel på best practice enten inden for sit felt eller for branchen som helhed.

I løbet af de kommende 4 år bygger og ombygger de 6 partnere i det strategiske partnerskab Trust københavnske skoler og daginstitutioner inden for rammerne af en aftale med Københavns Kommune, som Trust-partnerskabet vandt i 2016.

Trust er et brud med den konfliktkultur, som til tider præger samarbejdsrelationerne i byggebranchen, men det er også et kontroversielt greb for nogle. Partnerskabet skal nu bevise sit værd, og det har potentiale til at vise vejen for, hvordan man kan udrulle en bymæssig transformation i større skala andre steder i landet. Senest har KAB bebudet, at det almennyttige boligselskab planlægger at lave et større byggeudbud i den almene boligsektor, som netop er inspireret af Trust-samarbejdet i København.

Den operationelle ledelse består af Christina Schulin-Zeuthen og Lene Solvang Jensen fra Byggeri København, Kim Thinggaard og Arnt Hansen fra Enemærke & Petersen og Uffe Bay-Smidt fra Kant Arkitekter.

Velkomstprisen
Prisen går til en ny virksomhed eller initiativ i branchen, som er bemærkelsesværdig og interessant for branchens udvikling på den ene eller anden måde på forbilledlig vis.

Balder vinder velkomstprisen dels som en ny aktiv investor, men primært for selskabets arbejde med bæredygtigt byggeri. Balder har flere igangværende boligprojekter med høje miljøkrav, men i år har det svenske selskab valgt at gå endnu længere. Som en del af miljøarbejdet har Balder rejst grønne midler gennem Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Det er første gang, EIB finansierer et NZEB-projekt i Danmark. Låneaftalen omfatter 100 millioner euro og skal bruges til udvikling af 2 boligkomplekser i København. Projektet favner over 6 nye bygninger med totalt 660 nye energieffektive lejligheder.

– Efter gentagne projekter i Sverige og Finland er dette det første såkaldte ”NZEB”-projekt, som banken finansierer i Danmark. Med dette projekt er Balder forud for de lovmæssige krav stillet af EU om ”nearly-zero-energy” gældende fra 2020, siger EIB -vicepræsident Alexander Stubb.

Årsprisen
Prisen gives til en aktør i en del af branchen, der er særlig aktuel, og hvor det netop nu er ekstra vigtigt at sætte fokus på den specielle indsats for branchen. I år er kategorien årets PropTech-forbillede.

Brickshare demokratiserer ejendomsinvesteringer. Med platformen kan man blive ejendomsinvestor uden al bøvlet med køb af ejendom, udlejning og administration. Brickshare har et team af professionelle, der står klar til at tage sig af alt det praktiske, så man med et indskud på blot 10.000 kr. kan blive ejendomsinvestor.

Brickshare er en startup-virksomhed med fokus på at gøre ejendomsinvesteringer tilgængelige for alle. Junaid Ahmad kom fra Danske Bank og fintech/regtech med fokus på compliance, consulting og business development, da han så vinduet i ejendomsbranchen, der gav plads til en ny startup.

Se også Her er vinderne af Estate Media Prisen 2017

Se alle vinderne af Estate Media Priserne fra 2012 til 2017

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder