Adm. direktør Jakob Axel Nielsen, Calum. Foto: Lasse Gammeljord

Calum sælger byggefelter til investorer som led i milliardprojekt i Viborg

I forbindelse med en ny Viborg-bydel har den aalborgensiske ejendomsudvikler Calum via Nybolig Erhverv solgt to byggefelter i Banebyen, som efter planen skal udvikles for op imod 5 milliarder kr. af Viborg Kommune og private investorer.

Det er lokale, private investorer, der har købt de to byggefelter for 7-8 millioner kr., oplyser Calum til Estate Media.

De to byggefelter indeholder cirka 4.000 byggeretskvadratmeter. Herudover har Calum byggeret til yderligere cirka 1.650 kvm, der stadig er til salg. På grund af byudviklingen i området vurderer Calum, at grunden rummer et stort potentiale for at bygge private boliger.

Oversigt over Calums grunde i Banebyen. Illustration: Calum

– Banebyen bliver udviklet for 5 milliarder kr. i de næste år og bliver dermed den mest moderne del af indre Viborg. I alt forventer kommunen op mod 3.500 nye beboere i området, og derfor også et stort behov for nye boliger, siger adm. direktør Jakob Axel Nielsen, Calum.

Kommunen opfører desuden Midtbyen Gymnasium, der står færdigt i 2019, Viborg Private Realskole og flere daginstitutioner i området. Henover banelegemerne bygges en bro, som binder Banebyen, gymnasiet, realskolen og tilflytterne sammen med resten af indre Viborg.

Calum købte for godt 4 år siden en central grund i Banebyen af Vestas, som tidligere producerede vindmøllehuse på grunden. I dag er det industrielle islæt imidlertid væk.

Mod øst har Calum solgt en større del af grunden til Boligselskabet Sct. Jørgen, der her opfører 81 almene seniorboliger.

Læs også Udvikler sælger Nørrebro-ejendom med 18 lejligheder (+)

Læs også Calum opfører 140 boliger i Nærheden for et 3-cifret millionbeløb

Læs også Calum henter ny byggechef hos Niras

Læs også Calum ansætter ejendomsmægler som projektudvikler i København

Læs også Calum udvikler 220 lejelejligheder med nyttehaver for 350 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder