Estate Media –

Nyheder – Danmark

Grøn tankegang præger Calums seneste boligprojekt i Aalborg.

Calum udvikler 220 lejelejligheder med nyttehaver for 350 millioner kr.

De lejere, der ikke har have i stuen eller altan i deres lejlighed, vil få muligheden for at passe en kolonihave i Calums seneste ejendomsprojekt i Aalborg, som kommer til at koste cirka 350 millioner kr. og få navnet Oasen. HP BYG, akademiingeniørfirmaet Svend Poulsen og arkitekterne Kjær & Richter skal stå for projektet.

Martin Burlund

torsdag 18. januar 2018 11:12

Calum opfører fra april 2018 et nyt og anderledes boligprojekt i det sydlige Aalborg på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej. Projektet kommer til at bære præg af tidens tendenser med fokus på det grønne.

Projektet, der får navnet Oasen, bliver opført rundt om en tidligere grusgrav. Grusgraven bliver lavet om til en grøn oase med en sø i bunden, grønne fællesarealer og legepladser. Og i de boliger, der ikke har egen altan eller terrasse, får beboerne mulighed for egen nyttehave på 15-25 kvm. til at dyrke grøntsager og blomster.

– Undersøgelser blandt boligsøgende foretaget af analysevirksomheden Exometric viser, at noget af det vigtigste for beboere er adgang til grønne områder. Forskning dokumenterer desuden, at træer, buske og græs mv. giver ro og har en afstressende effekt. Set i det lys bliver Oasen utrolig attraktivt. Søen, det kuperede landskab, de mange træer, buske og græsarealer kommer til at fungere som en oase i området, som inviterer beboerne til at komme ud af lejligheden og ud og nyde naturen. Med adgang hertil kan beboerne ikke blot slappe af i den nære natur, de får også en naturlig lejlighed til at møde hinanden. Det skaber liv og en god atmosfære, siger Jakob Axel Nielsen, adm. direktør hos Calum, der venter projektet færdigt i løbet af 2019.

Calum indbød i maj i år fire teams bestående af arkitekter, ingeniører og totalentreprenører, som dystede om opgaven. For nylig udpegede Calum i samråd med Aalborg Kommune og Arkitema Architects så HP BYG, akademiingeniørfirmaet Svend Poulsen og arkitekterne Kjær & Richter som vinder af konkurrencen.

– Vinderteamet har tilbudt en løsning, der på fineste vis transformerer et i forvejen tilbygget område og en tidligere grusgrav til et utroligt attraktivt boligområde med ekstraordinære grønne kvaliteter. Vores intention med dette projekt er at løfte niveauet for, hvordan vi kan forene bæredygtighed, det bynære liv og samtidig hente naturen ind i lejlighedsbeboernes hverdag, fortæller Jakob Axel Nielsen.

Oasen kommer til at disponere over godt 16.000 kvm boliger fordelt på 220 lejligheder. 109 lejligheder bliver 50 kvm, 77 på 75-89 kvm og 34 på 112 kvm.

På grunden ud mod Ny Nibevej ligger en stribe kontorbygninger, der siden 1979 husede TDC og før det Amtsgården. Dem river Calum nu ned for at gøre plads til de nye ’oaselejligheder’. For at understrege den grønne linje i projektet planter man på den kommende Karen Blixen Vej allétræer, der naturligt leder ind til Oasen.

Læs mere: Calum lukker aftaler på Aalborgs Lindholm Brygge for 400 millioner kr.

Kommentarer

Seneste nyt

Disse to mæglerfirmaer skal sælge Ringsted Outlet og københavnsk parkeringskælder

Pluss, Erhvervsmæglere, Investering / tirsdag 17. september 2019

Agat Ejendomme, By & Havn og Capman vil sælge tilsammen over 45.000 kvm

Pluss, Investering / tirsdag 17. september 2019

Bo Asplund forfremmet til partner i rekrutteringsbureau

Virksomheder og mennesker / tirsdag 17. september 2019

Topdanmark bygger yderligere 100 boliger i Ørestad

Bolig, Byggeri, Investering, København / tirsdag 17. september 2019

Kristian Baatrup fratræder øjeblikkeligt

Virksomheder og mennesker / mandag 16. september 2019

Klaus Kaae stopper som leder af NCC’ store forretningsområde Building Nordics

Entreprenører, Virksomheder og mennesker / mandag 16. september 2019

Kommende konferencer

Onsdag den 18. september kl. 09:00

Alternative boformer og bofællesskaber

- fremtidens boligbyggeri - plangrundlag og udvikling

Tirsdag den 24. september kl. 09:00

Kommuneplan 2019

- nye rammer og muligheder for udvikling af København

Jobmarked

Nyeste opslag

Regional byggeleder til Ejendomskontor Kolding

       

Estate Podcast


Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland