Morten Jensen. Foto: Newsec Advisory

Newsec: Transaktionsvolumenen falder 10 procent på et år

Efter flere år med fremgang i transaktionsvolumenen på ejendomsmarkedet kommer vendepunktet i 2018 – i al fald viser nye tal fra Newsec Advisory, at transaktionsvolumenen i 1. halvår lå 10 procent lavere i forhold til 1. halvår i 2017, skriver Berlingske.

Morten Jensen, seniorpartner, direktør og leder af vurdering og research i Newsec Advisory, tror ikke på, at efterslæbet kan blive indhentet her i 2. halvår.

Læs også Investorer: Afkast på investeringsejendomme falder frem til 2020

Læs også Jeudans milliardkøb af PwC-domicil topper listen over største transaktioner (+)

– Vi ser en stagnation i markedet. Om den er vedvarende, ved vi ikke endnu. Der er både en god efterspørgsel og et stort udbud, og handlerne går stadigvæk hurtigt. Men vi kan også godt mærke, at sælgernes forventninger til priserne er høje, mens køberne er blevet lidt mere kritiske. Så det er ikke mit indtryk, at vi kommer til at se en stigning i transaktionsvolumenen igen i 2018, siger Morten Jensen til Berlingske.

Morten Jensen oplyser til Estate Media, at tallene for transaktionsvolumenen bygger på data, som Newsec Advisorys afdeling for vurdering og research kan se gennemført i markedet – og ikke udelukkende på Newsecs egne transaktioner.

– Det er vigtigt at forstå, at dette her (et fald på 10 procent i transaktionsvolumenen, red.) ikke er et krisesignal, men en stagnation i transaktionsvolumenen, som jo også er steget markant de sidste 3-4 år. Jeg vurderer, det er meget sundt, at vi ser en stagnation, og at tæerne ikke vokser ind i himlen, siger han til Estate Media.

Læs også Institutionel investor køber ejendom for over 75 millioner kr. (+)

Læs også 18.000 kvm portefølje solgt for 3-cifret millionbeløb på få uger

Læs også Ny Aberdeen-fond køber 105 boliger på Teglholmen – her er den nøjagtige pris (+)

Læs også Investorkreds sælger 3.800 kvm investeringsejendom for over 50 millioner kr.

Læs også Odense-investorer handler 68 boliger til 105 millioner kr. (+)

Læs mange flere nyheder om transaktioner her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder