Nyt OUH, der bliver Danmarks største helt nybyggede sygehus, når det står færdigt. Illustration: Region Syddanmark

MT Højgaard taber igen til italienere i kamp om stort hospitalsbyggeri

Det syddanske regionsråd har besluttet, at den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera skal bygge fire klynger på Nyt OUH. Det italienske konsortium kommer derfor til at stå for at bygge næsten hele det nye universitetshospital i Odense, fordi totalentreprenøren i 2017 vandt opgaven med at bygge den første store del af det nye sygehus.

3 totalentreprenører havde budt på opgaven med at færdigprojektere og bygge de fire klynger på Nyt OUH. Entreprisen omfatter cirka 40 procent af det nye universitetshospital, der bliver Danmarks største helt nybyggede sygehus, når det står færdigt i slutningen af 2022.

Udover JV CMB/Itinera har konsortiet We Care med MT Højgaard i spidsen og 5E Byg budt på opgaverne med at bygge klyngerne. Tirsdag fulgte et stort flertal i det syddanske regionsråd indstillingen fra regionens administration og valgte den italienske totalentreprenør til opgaven, fordi konsortiet har afgivet det tilbud, som samlet set giver det bedste forhold mellem pris og kvalitet. Enhedslistens to medlemmer stemte imod.

Læs også Uventet MgO-afgørelse: MTH Group nedjusterer forventninger til et underskud på 400 millioner kr.

Region Syddanmark har vurderet tilbuddene fra de 3 totalentreprenører på tre forhold: Proces og metode, organisation og bemanding og rådighedsbeløb. Sidstnævnte er et udtryk for, hvor mange penge der er at bygge for inden for den givne ramme på cirka 1,52 milliarder kr., når totalentreprenørens omkostninger og avance er betalt.

– Tilbuddene var forskellige på de kvalitative kriterier, men med stor lighed mellem de to bedste tilbud fra JV CMB/Itinera og We Care. I forhold til rådighedsbeløbet får regionen dog 308 millioner kr. mere til at bygge de fire klynger for ved at vælge JV CMB/ Itinera fremfor det næstbedste tilbud, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V).

Læs også MT Højgaard på vej mod degradering i ny ejerstruktur

Læs også Bestyrelsesformand er ny adm. koncerndirektør i MTH Group

Endelig kontrakt om første del af Nyt OUH
Udover at pege på, hvem der skal bygge klyngerne på Nyt OUH, valgte et stort flertal i regionsrådet at indgå en endelig kontrakt med JV CMB/Itinera om at bygge vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH.

Totalentrepriserne på denne del af Nyt OUH beløber sig til i alt 2,8 milliarder kr.

Siden december 2017, hvor regionsrådet pegede på den italienske totalentreprenør til den første del af opgaven med at bygge Nyt OUH, har JV CMB/Itinera i samarbejde med regionen gennemført en såkaldt projektoptimering.

De første byggearbejder på Nyt OUH forventes at gå i gang i sommeren 2019.

I marts vandt CMB/Itinera også udbuddet om at udvide Sjællands Universitetshospital i Køge. Her skal det italienske konsortium som totalentreprenør bygge 110.000 kvm senge- og behandlingsbygninger med blandt andet akutafdeling, sengeafdelinger, ambulatorier, billeddiagnostik, operationsstuer og stråleterapi.

Læs mere i Italiensk totalentreprenør vinder dansk hospitalsbyggeri til over 2 milliarder kr.

Læs også 5 entreprenører tilbage i kampen om hospitalsbyggeri i Aarhus til 675 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder