Nordic Water Universe med selve vandlandet for enden af vejen. Illustration: Høje-Taastrup Kommune

Vandlandsprojekt i Høje Taastrup til 2,2 milliarder kr. tæt på godkendelse

Plan- og Miljøudvalget i Høje-Taastrup Kommune har godkendt en ændring i lokalplanen, som gør det muligt at opføre verdens femtestørste vandland – Nordic Water Universe – med ferieboliger, konferencecenter, parkeringshuse og butikscenter.

Det skriver Ekstra Bladet, efter planer om et stort vandlandsprojekt blev annonceret i februar 2017.

Ifølge udvalgsformand Peter Faarbæk (S) har en indtil videre hemmelig investor vist interesse for at investere 2,2 milliarder kr. i Nordic Water Universe-projektet.

De knap 840.000 kvm. nord for Høje-Taastrup Station. Illustration: Høje-Taastrup Kommune

Ifølge planen skal Nordic Water Universe bygges over fem etaper. Første etape består af cirka 81.100 kvm byggeri fordelt på 51.000 kvm ferieboliger, 12.000 kvm aquapark, 6.000 kvm forlystelser, butikker, cafeer og restauranter samt 12.000 kvm hotel- og konferencefaciliteter.

– Vi tror på det. Borgerne tror på det. Det er et fantastisk projekt. Vi får mange tusinde turister til kommunen hver eneste måned, hvis projektet realiseres, siger Peter Faarbæk til Ekstra Bladet.

Økonomiudvalgets og byrådets endelige godkendelse er planlagt den 24. april, før Nordic Water Universe kan realiseres.

4 gange større end Tivoli
Efter planen skal investoren bag Nordic Water Universe senest 15. maj betale kommunen 84 millioner kr. for købet af grunden på knap 840.000 kvm. nord for Høje-Taastrup Station.

Lokalplansændringer har været i offentlig høring i 8 uger, hvor der er kommet 18 indvendinger, som dog ikke er umulige at løse, siger udvalgsformanden.

Blandt andet er der bekymring for byggehøjden på de højeste bygninger, som indtil videre er i 9 etager med en højde på 36 m.

De første gæster ventes at kunne indtage vandlandet i 2021. Når hele Nordic Water Universe er bygget færdigt, vil den samlede ferie- og forlystelsesby dække 360.000 kvm. Det er mere end 4 gange så stort som Tivoli i København, der dækker et areal på 83.000 kvm.

Der er 3.000 arbejdspladser i vente samt 2,7 milliarder kr. i omsætning, når hele projektet er afsluttet, hvis alt forløber som planlagt, skriver Ekstra Bladet.

Læs også Medie: Udenlandske investorer vil bygge verdens femtestørste vandland i Høje Taastrup





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder