Adm. direktør Michael Bruhn, PFA Ejendomme. Foto: PFA

PFA og to medinvestorer køber delekontorer og butikker i London for 5 milliarder kr.

PFA har sammen med amerikanske WeWork og London-baserede TH Real Estate investeret flere milliarder kr. i primært delekontorer i Devonshire Square i City of London.

De tre selskaber betalte fredag 5 milliarder kr. for kontorfællesskaber i en ejendom bestående af 13 bygninger fordelt på cirka 60.000 kvm, hvoraf de 80 procent er kontorer og de resterende 20 procent detailhandel. PFA ejer 45 procent af ejendommen, hvilket betyder, at det danske pensionsselskab har betalt omkring 2,25 milliarder kr.

Sælger er den amerikanske kapitalforvalter Blackstone.

PFA, WeWork og TH Real Estate vil udvikle bygningerne til ”moderne og topdesignede kontorfællesskaber med den nyeste teknologi, god fleksibilitet og bred understøttelse af arbejdsfællesskaber på tværs af de virksomheder, der lejer sig ind.”

Tæt på Google og Amazon
Ejendommen skal efter investorernes plan re-positioneres ved hjælp af WeWorks koncept sammen med moderniserede arbejds-, event- og fællesarealer.

– Investeringen er en del af vores internationale strategi med fokus på megatrends som deleøkonomi og fleksible løsninger. Vi har erfaring med ejendomsmarkedet i London, og trods brexit er der kraftig vækst i markedet for nye delebaserede kontorkoncepter, hvoraf dette vil blive det første af sin slags i vores portefølje, siger ejendomsdirektør i PFA, Michael Bruhn, der forventer “et godt afkast til” til PFA’s kunder.

Ifølge Michael Bruhn er WeWork og TH Real Estate de bedste partnere inden for deres felt.

Desuden – fremhæver ejendomsdirektøren – har flere store tech- og medievirksomheder som Google og Amazon deres europæiske hovedkvarterer i området.

 

Fakta: WeWork og TH Real Estate

  • WeWork er global leder inden for sit felt og har 309 kontorer fordelt på 62 byer og 22 lande, og driver 1 million kvm kontorarealer for over 100.000 medlemmer. Virksomheden har over 2.000 ansatte og en børsværdi på 20 milliarder amerikanske dollar.
  • TH Real Estate er blandt verdens absolut største ejendomsmanagere med ejendomsaktiviteter i 18 lande på tværs af sektorer og risikoklasser. TH Real Estate har stor erfaring med for eksempel fonde og joint ventures med store institutionelle investorer og har 109 milliarder amerikanske dollars under forvaltning.

Kilde: PFA

Læs også Op mod 21.000 kvm butikker og kontorer på vej i Trekroner

Læs også Lidl ønsker hovedkontor med butik ved Godsbanen i Aarhus

Læs også PFA bag nyt kontorhus i Aarhus med 350 arbejdspladser

Læs også Legos pengetank satser på opkøb af kontor- og butiksejendomme

Læs også Tomgang for kontorlokaler rammer laveste niveau i 9 år i Storkøbenhavn





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder