Sådan skal Lidls nye hovedkontor med butik i stueetagen se ud. Illustration: Link Arkitektur
Sådan kommer Lidls nye, danske hovedkontor i Aarhus med butik i stueetagen til at se ud. Illustration: Link Arkitektur

Lidl ønsker hovedkontor med butik ved Godsbanen i Aarhus

Også Lidl ser et stort potentiale i Godsbanearealet i Aarhus – faktisk så stort, at den tyske dagligvarekædes danske gren nu ønsker at opføre sit nye 11.000 kvm store hovedkontor til 250-300 medarbejdere i det centrale område.

Aarhus Kommune har gennemført et offentligt udbud af et byggefelt til opførelse af kontorbygninger på Godsbanearealet, og magistraten har indstillet til byrådet, at byggefeltet sælges til Lidl.

– Arkitektonisk får det nye byggeri et karakterfuldt udtryk, der trækker tråde tilbage til arealernes oprindelige funktioner i form af et råt og industrielt udtryk. Byggeriet har en arkitektonisk kvalitet og identitet, der spiller sammen med områdets øvrige bygninger og ikke mindst understøtter kvarterets kreative ånd, lyder beskrivelsen fra Link Arkitektur, der har tegnet projektet.

Lidl har i dag hovedkontor i Kolding, og det nye hovedkontor i Aarhus forventes indflytningsklar i 2021.

Lidls lagerlokaler bliver i Kolding, siger discountkædens adm. direktør i Danmark, Dirk Fust, som fremhæver blandt andet atmosfæren i Godsbanearealet i Aarhus.

– Vi vil skabe en dynamisk og kreativ arbejdsplads for vores medarbejdere, der kommer fra 25 forskellige lande – og her er Aarhus K ideel. Vi er begejstrede for atmosfæren i området og muligheden for at skabe nye, fælles initiativer med områdets brugere og beboere. Vi vil gerne vise, hvem vi er, og hvad vi kan bidrage med – både til Aarhus og til resten af Danmark, siger direktøren.

Rådmand: Endnu mere liv til bydelen
Også rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, er glad for Lidls planer.

Illustration: Link Arkitektur

– Godsbanearealerne er et levende område med rigtig mange brugere, nye beboere og et mangfoldigt byliv. Lidls projekt med en ny dagligvarebutik til området og et nyt hovedkontor vil tilføre endnu mere liv til bydelen med de mange nye arbejdspladser og forskellige nationaliteter, der vil få sit daglige virke i området, siger han.

Som led i projektet vil Lidl lave et parkeringshus til brug for den nordlige del af Godsbanearealet.

Før byggeriet kan starte, skal Aarhus Byråd behandle sagen, og det forventes at ske på førstkommende byrådsmøde. Herefter skal en lokalplan udarbejdes for området.

I 2005 åbnede Lidl sine første 13 danske butikker og har i dag 111 dagligvarebutikker og flere end 2.550 medarbejdere i Danmark.

Læs også A. Enggaard og PKA opfører ny bydel på 57.000 kvm i Aarhus

Læs også Boligforening har 130-150 familieboliger på vej i Aarhus

Læs også Coop vil sælge Aarhus-ejendomme på 114.000 kvm

Læs også Omstridt PKA-byggeri af 300 boliger på Tulip-grund endelig sat i gang

Læs også: Højden på nyt boligbyggeri skaber fortsat ballade i Brabrand





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder