Adm. direktør og partner Peter Winther, Sadolin & Albæk

Sadolin & Albæk til sælgere af investeringsejendomme: Pas på med for høje priser

På de finansielle markeder har 1. kvartal af 2018 været præget af stor nervøsitet, men selvom adm. direktør og partner Peter Winther ser flere tegn på afmatning og uro på de finansielle markeder, er vilkårene for investeringer i erhvervsejendomme fortsat gunstige, mener han.

– Men ikke til de ekstremt høje priser, som vi tidligere har set, skriver Sadolin & Albæk-direktøren i en markedsupdate.

På verdens aktiemarkeder er der blandt andet en stigende bekymring for, at yderligere protektionistiske tiltag udvikler sig til en egentlig handelskrig, ligesom høj geopolitisk usikkerhed giver volatilitet.

– Markedet for investeringsejendomme er ikke desto mindre fortsat præget af en stabil og sund udvikling. Tomgangen falder fortsat for kontorer. I det centrale København er der en betydelig efterspørgsel efter moderne kontorer, men næsten intet udbud af samme, og der registreres flere og flere udlejninger til et historisk højt lejeniveau på omkring 2.000 kr. pr. kvm årligt, ekskl. driftsomkostninger og skatter, fremhæver Peter Winther.

Han hæfter sig desuden ved, at udlejningsmarkedet for industri-, lager- og logistikejendomme også er stærkt med en lav og faldende tomgang.

Omvendt skal sælgere passe på med at skrue priserne for højt op:

– Potentielle sælgere af investeringsejendomme skal holde sig for øje, at træerne ikke vokser ind i himlen. Lader man sig af ivrige rådgivere forlede til at tro, at ejendomspriserne fortsætter deres kraftige stigning, og sætter man en urealistisk høj udbudspris, vil man sande, at investorerne nok er ivrige, men at de ikke køber for enhver pris.

Læs også Sadolin & Albæk: Studieboliger er fortsat en attraktiv investering

Læs også Stærkt år: Ejendomsinvestorer skruer afkastforventningerne ned de kommende år

Læs også Lars Thylander: Jeg forventer højere afkast i 2018 end branchen generelt

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder