Sillebroen Shopping i Frederikssund giver TK Development massive problemer. Foto: Google Maps

Underskud på 379 millioner kr.: TK Development vil sælge sine butikscentre

Med et underskud på 379 millioner kr. efter skat blev 2017/2018 langt fra, som TK Development A/S havde forventet ved regnskabsårets start, men underskuddet skyldes en nedskrivning på 405 millioner kr. i december 2017.

For selvom nettoomsætningen steg med 96 pct. til 786 millioner kr., bliver fremgangen på toplinjen overskygget af bundlinjen, hvor underskuddet på 379 millioner kr. står over for et overskud på 7,1 millioner i 2016/2017. Underskuddet vækker opsigt, selvom det var forventet.

TK Development, som i december 2017 annoncerede ny strategi og brud med daværende adm. direktør Frede Clausen, vil frasælge sine butikscentre, som i et netop offentliggjort 2017/2018-regnskab er værdisat til 1.495 millioner kr.

Ny strategi i december 2017
TK Developments nedskrivning for tre måneder siden var fordelt med 225 millioner kr. i Polen, mens TK Developments største aktiv, Sillebroen Shopping i Frederikssund, blev nedskrevet med 120 millioner. Desuden røg der 60 millioner af værdien af andre forretningsområder.

Om det ændrede fokus forklarer den danske projektudvikler med hovedkontor i Aalborg:

– Koncernens fokus vil være på byudvikling, boliger, retail og erhverv, og ofte mixede projekter med disse elementer. Ledelsen forventer ikke fremover at gennemføre shoppingcenter-projekter, der kan påføre TK Development væsentlige risici.

– Baggrunden for den ændrede segmentering er en erkendelse af, at udvikling og ejerskab af shoppingcentre historisk har påført koncernen betydelige tab, og at udvikling af shoppingcentre ikke fremadrettet vurderes at være tilstrækkeligt attraktivt, fremgår det af årsrapporten.

TK Developments afviklingsaktiviteter omfatter alle koncernens aktiviteter uden for Danmark og Sverige tillige med færdigopførte ejendomme i drift i Danmark.

Bestyrelsen besluttede i december 2017, at TK Development skulle ændre strategisk fokus til fokus på danske og svenske development-aktiviteter, mens koncernens øvrige aktiviteter ”vil blive søgt afviklet inden for en periode på to år”.

Læs også TK Development afvikler Polen, nedjusterer massivt og Frede Clausen fratræder

Forventer overskud på 80-90 millioner
Med den nye strategi forventer ledelsen i TK Development et overskud på 80-90 millioner kr. før skat for regnskabsåret 2018/2019. Målsætningen for afkast af egenkapitalbindingen i development-segmentet er fortsat 15-20 pct. før skat.

– Resultatforventningen er baseret på ledelsens forventninger til en række konkrete projekter, herunder tidsmæssige forventninger hvor flere af disse projekter på nuværende tidspunkt er forhåndssolgt og under opførelse, oplyser ledelsen.

TK Development A/S havde pr. 31. januar 2018 en egenkapital på 923 millioner kr. mod 1.294 millioner kr. på samme tidspunkt året før.

Læs også: TK Development henter stærke profiler til bestyrelsen på ekstraordinær generalforsamling

Læs også: TK Development: Konkurs udsætter åbning af Køges nye handelsstrøg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder