Brokvarteret med 700 boliger. Illustration: C.F. Møller Architects

A. Enggaard og PKA opfører ny bydel på 57.000 kvm i Aarhus

Tidligere på måneden kom det frem, at A. Enggaard og pensionsselskabet PKA bygger 300 nye boliger med højhuse i Odense. Det sker på en tidligere slagterigrund ved Odense bymidte, hvor grunden bliver omdannet til et boligområde på cirka 28.000 kvm.

Nu oplyser A. Enggaard og PKA, at de sammen opfører en ny bydel på 57.000 kvm i Aarhus. Det sker på et areal ved Godsbanen nær midtbyen. A. Enggaard har i første omgang købt en 25.000 kvm stor grund, som dermed udgør første etape af det nye boligområde med en projektsum på 1,2-1,3 milliarder kr.

Bydelen skal blandt andet bestå af 700 nye boliger og et mindre antal detailforretninger. Boligerne kommer til at bestå af både ejerlejligheder, udlejningslejligheder, almennyttige boliger og ungdomsboliger.

Byggeriet begynder til sommer, når lokalplanen er vedtaget.

– Vi har i en årrække arbejdet intensivt med udvikling af Ceresgrunden og kan nu se til vejs ende på et af de største byudviklingsprojekter i Aarhus i nyere tid. Nu kigger vi mod nye projekter og er meget tilfredse med at have vundet købsretten til Brokvarteret, som bliver en eksklusiv og mangfoldig ny bydel inden for Ringgaden, siger adm. direktør Asger Enggaard, A. Enggaard.

Fire forskellige byrum med forskellige temaer

Bydelen, som er tegnet af C.F. Møller Architects, kommer til at bestå af fire forskellige byrum med forskellige temaer og kvaliteter, forklarer projektchef Jens Skinnebach fra A. Enggaard.

Illustration: C.F. Møller Architects

– Hvert byrum får sin egen karakter og skal alle medvirke til at sikre en stor variation af aktivitets- og opholdsmuligheder. De offentlige byrum suppleres af fælles gårdrum og private altaner og tagterrasser, og samlet set vil beboerne således have mange muligheder for udeliv tilgængelig, siger projektchefen.

Han forventer, at de første beboere flytter ind omkring sommeren 2020, inden det endelige projekt er afsluttet omkring et år senere.

Sælger af grunden er Stark, der har et stort lager på området ved P. Hjort Lorenzens Vej. Lageret skal inden for kort tid flyttes væk fra centrum og skabe plads til den nye bydel.

Det er ikke første gang, at A. Enggaard og PKA indgår et partnerskab om byudvikling i Aarhus. I 2015 indgik parterne et strategisk samarbejde om opførelse af 1.200 boliger i henholdsvis Ceresbyen, Skejby og Brabrand.

Læs også PKA og A. Enggaard bygger 300 nye boliger med højhuse i Odense





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder