Den 14.500 kvm store grund i Valby, hvor NCC vil bygge kontorejendomme. Foto: NCC

NCC køber byggegrund af Lundbeck og vil bygge kontorejendomme

En 14.500 kvm stor byggegrund i den sydlige del af Valby tilhørende medicinalvirksomheden H. Lundbeck er blevet købt af NCC, som vil bygge kontorejendomme.

– Vi har stor tiltro til kontormarkedet i København. Købet er et led i opfyldelsen af vores strategi om at sikre os velbeliggende grunde og bidrage til at omdanne udprægede industriområder til nye, levende bydele, siger Ole Faurby, adm. direktør i NCC Property Development, i en meddelelse.

Grunden ligger 100 meter fra Ny Ellebjerg Station, som med udvidelsen af metroen, den kommende Ringstedbane og hyppige busafgange bliver et knudepunkt for offentlig transport med lokale, regionale, nationale og internationale forbindelser. Desuden er det let at komme til og fra motorvejsnettet, fremhæver NCC.

– Grunden i Valby rummer et stort potentiale og falder fuldstændig i tråd med NCC’ bæredygtighedsmål og vores ønske om at tilføre byen nye, attraktive byrum. Vi har på nuværende tidspunkt indledt dialog med Københavns Kommune om mulighederne på grunden og ser frem til at gå i gang med selve projektudviklingen, siger Christian Wæver, projektudviklingschef i NCC Property Development.

Sælgeren H. Lundbeck har hovedkontor på nabogrunden og har tidligere anvendt den nu solgte grund til lager og administration.

Overdragelsen er sket pr. 1. februar.

Læs også NCC køber jysk entreprenørfirma med 75 medarbejdere

Læs også NCC skal opføre 100 lejligheder for 460 millioner kr. på Tuborg Havn for Danica

Læs også: NCC i klassisk entreprenørfælde: Omsætning vokser men resultat falder





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder